Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

«Λίφτινγκ» με 35.500 ευρώ στην Αγία Τριάδα. Διαγωνισμός για έργα αισθητικής αναβάθμισης και επισκευές

Έργα βελτίωσης των υποδομών της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας Δ.Ε. Κτημενίων προγραμματίζει ο δήμος Καρπενησίου και διενεργεί διαγωνισμό προϋπολογισμού 35.500 ευρώ, ποσό που θα διατεθεί για πλακοστρώσεις δρόμων, επενδύσεις τοιχοποιιών, επισκευή-αποκατάσταση υδραυλάκων, αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων κλπ.agia-triada-xorio11

Πρόκειται για απολύτως αναγκαίες παρεμβάσεις, που έχουν ως στόχο την αισθητική βελτίωση του χωριού, καθώς και την αποφυγή κινδύνων ζημιών, τόσο για τους κατοίκους του οικισμού όσο και για τους επισκέπτες.

Τι θα γίνει

Μεταξύ άλλων, θα γίνει αποκατάσταση ασφαλτόστρωσης δημοτικού δρόμου πάνω από το δημοτικό πάρκινγκ, αποκατάσταση πλακόστρωσης 70 τ.μ. περίπου στην κεντρική πλατεία, η οποία έχει καταστραφεί από την διόγκωση των ριζών του πλατάνου. Συγκεκριμένα, θα γίνει αποξήλωση της υπάρχουσας πλακόστρωσης, με προσοχή για τη διαλογή των πλακών, διάστρωση σκυροδέματος οπλισμένου με πλέγμα και επανεπίστρωση με τις ίδιες ή παρόμοιες πλάκες.

Επιπλέον, αναμένεται να γίνει επισκευή του γηπέδου 5χ5, κάτω από το Δημοτικό Σχολείο, καθώς στην κάτω γωνία έχει υποχωρήσει τμήμα του χώρου του γηπέδου, κάτω από τον πλαστικό χλοοτάπητα και είναι πολύ επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων. Έτσι, θα γίνει αποκάλυψη του τμήματος με προσεκτική αποκόλληση του χλοοτάπητα, διαμόρφωσή του, στρώσιμο με σκυρόδεμα οπλισμένο με πλέγμα και επανεπίστρωση του ίδιου πλαστικού τάπητα.

Τέλος, θα γίνει επένδυση τοιχίων του κεντρικού δρόμου από Καρπενήσι προς Δομιανούς, μετά το Δημαρχείο, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, αλλά και την αποτροπή της διάβρωσης και αποσάθρωσης των υφιστάμενων τοιχίων από άοπλο σκυρόδεμα, η οποία τείνει να γίνει επικίνδυνη, επέκταση θολωτού οχετού ομβρίων και επίχωσή του για την αύξηση των χώρων στάθμευσης στο υπάρχον πάρκινγκ, επισκευή υδραυλάκων κ.α.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός για τη «Βελτίωση υποδομών Τ.Κ. Αγίας Τριάδας», όπως είναι και ο ακριβής τίτλος του έργου, θα διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 10:00 το πρωί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Οικονομική προσφορά κ.λπ.) από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ενώ μπορούν να απευθύνονται και στον αρμόδιο υπάλληλο, κ. Δημήτριο Μπαμπαλή, στο τηλέφωνο 22373-50077.

(πηγή φωτο)