Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

ev media-logo

«Η μελω-δική μου Ορθογραφία»: Κυκλοφόρησε το νέο συγγραφικό εγχείρημα της Καρπενησιώτισσας Ράνιας Μπουμπουρή

Στα βιβλιοπωλεία βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το νέο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή. Απευθύνεται σε παιδιά και έχει στόχο τη διασκεδαστική μάθηση με επίκεντρο τα μυστικά της ορθογραφίας.biblio-melodiki-orthografia-boubouri

Να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά για μάθηση, μέσα από μια ευχάριστη και διασκεδαστική εμπειρία, έχει ως στόχο η Καρπενησιώτισσα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Ράνια Μπουμπουρή. Μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησε (από τις εκδόσεις «Πατάκη») το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Η μελω-δική μου Ορθογραφία».

Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, το βιβλίο είναι μια πρωτότυπη πρόταση διασκεδαστικής μάθησης, όπου οι κύριοι κανόνες της Ορθογραφίας αποτελούν τη βάση για κάθε ποίημα-τραγούδι της συλλογής: «…η Ωραία Κοιμωμένη, που τα δόντια της δεν πλένει, ούτε τα μαλλιά της δένει, αφού μένει κοιμισμένη, δίνει στα παιδιά να καταλάβουν τον κανόνα των ρημάτων που τελειώνουν σε -αίνω και να μάθουν τις εξαιρέσεις τους. Το τεμπέλικο ωμέγα, που βαριέται φοβερά τις δουλειές του σπιτιού -να απλώσει, να σιδερώσει, να ζυμώσει, να μπαλώσει…-, μαθαίνει στα παιδιά τον κανόνα των ρημάτων που τελειώνουν σε -ώνω, όπου δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, ‘σας το δηλώνω!’».

Όπως διαβάζουμε, «τα δώδεκα σπιρτόζικα μαθήματα Ορθογραφίας θα μείνουν αξέχαστα στα παιδιά», ενώ στο δεύτερο μέρος του βιβλίου θα εξασκηθούν στην Ορθογραφία μέσα από μια συλλογή έξυπνων δραστηριοτήτων. Μαζί με το βιβλίο δίνεται δώρο το CD με τα 12 τραγούδια του βιβλίου, σε μουσική Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

Ποια είναι

Η Ράνια Μπουμπουρή είναι υπεύθυνη ύλης στον ιστότοπο diastixo.gr, επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Γεννήθηκε το 1974 στο Καρπενήσι. Σπούδασε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και MME του ΑΠΘ. Λατρεύει την παιδική λογοτεχνία και είναι μέλος του ελληνικού τμήματος της IBBY (International Board on Books for Young People).

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 23 βιβλία της για παιδιά, τρία από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά. Ξεχωριστή θέση στη δουλειά της κατέχουν τα βιβλία της που αποσκοπούν στη διασκεδαστική μάθηση: Μια τρελή τρελή ΑΒ, Ένα τρελό τρελό Αριθμητάρι και Ένα τρελό τρελό Αγρόκτημα (Εκδόσεις Ψυχογιός), τα οποία κυκλοφορούν με CD σε μελοποίηση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.