Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Στα ίδια θρανία, 40 χρόνια μετά, συναντήθηκαν οι απόφοιτοι της σχολικής χρονιάς 1978 του Λυκείου Καρπενησίου

Στα ίδια μέρη βρέθηκαν ξανά, όπως και τότε, πριν ακριβώς σαράντα χρόνια. Τι κι αν δεν είναι πια παιδιά, αλλά κοντεύουν τα 60; Τα συναισθήματα και η «φλόγα» στο βλέμμα παρέμειναν αναλλοίωτα, όπως και η συγκίνηση και η νοσταλγία για τις στιγμές που πέρασαν κάποτε μαζί.reunion 1978_likeio

Ο λόγος για τους απόφοιτους συμμαθητές της σχολικής χρονιάς 1978 του Λυκείου Καρπενησίου, που την περασμένη Παρασκευή (17/8) αντάμωσαν ξανά, κάθισαν στα θρανία που μοιράζονταν πριν από σαράντα και πλέον χρόνια, έγιναν για λίγες στιγμές ξανά μαθητούδια. Συνολικά 33 συμμαθητές έδωσαν το παρών, θυμήθηκαν, γέλασαν, αντάλλαξαν πειράγματα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο reunion, στη συμπλήρωση μισού αιώνα από την αποφοίτηση του 1978…

Ο Κώστας Β. Συγγούνης, που συμμετείχε στη συνάντηση των παλαιών συμμαθητών, έγραψε το παρακάτω κείμενο:

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

1978 – 2018… Στα ίδια θρανία βρεθήκαμε μετά από 40 χρόνια οι απόφοιτοι συμμαθητές της σχολικής χρονιάς 1978 του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω και νοιώσαμε ξανά την χαρά του μαθητή.

Το κουδούνι του Λυκείου χτύπησε στις 07.00 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Αυγούστου 2018 και 33 μαθητές περάσαμε ξανά την πόρτα του Λυκείου για να βρεθούμε στα ίδια θρανία που καθόμασταν , να νοιώσουμε τα χτυποκάρδια της νιότης μας, να θυμηθούμε τα γέλια και τα πειράγματα μεταξύ μας, να γίνουμε πάλι μαθητές, να θυμηθούμε τα σκιρτήματα της εφηβείας μας και να ξεχάσουμε τις έγνοιες της καθημερινότητας μας.

Αγκαλιαστήκαμε και κοιταχτήκαμε στα μάτια, στα μάτια που δεν άλλαξαν και φέραμε στην μνήμη μας όσα ζήσαμε στα μαθητικά μας χρόνια. 

Στη φετινή μας συνάντηση όμως μετρήσαμε και τις απουσίες συμμαθητών μας που μόνο ο Θεός μπορεί να τις δικαιολογήσει…Απόντες ελέω Θεού: Νίκος Χαβέλος, Γιάννης Τίγκελης και Βούλα Γαλανού, που έφυγαν από κοντά μας αλλά μας έβλεπαν από ψηλά και χαίρονταν μαζί μας.

reunion 2008_1998_1978

Φυσικά δεν έλειψαν και τα αναμνηστικά τετράδια εμπλουτισμένα με φωτογραφίες των προηγούμενων συναντήσεων μας, που επιμελήθηκε και μας μοίρασε η Βάσω Θεοδωροπούλου. 

Και φυσικά ως ατίθασα νιάτα, κάναμε την «κοπάνα μας» μετά το μάθημα, σε ταβέρνα της περιοχής όπου διασκεδάσαμε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του συμμαθητή μας και διάσημου πλέον μουσικού της δημοτικής μας παράδοσης Γιώργου Δημητρόπουλου που με το κλαρίνο και το τραγούδι του απογείωσε το γλέντι μας. Γιώργο σ ευχαριστούμε.

Και την ώρα του αποχαιρετισμού δώσαμε ακόμα μια υπόσχεση για την επόμενη συνάντησή μας στα 50 χρόνια της αποφοίτησής μας. Μακρινό ακούγεται όμως είμαστε δυνατοί και αισιόδοξοι για να τα καταφέρουμε και πάλι να συναντηθούμε το 2028 με περισσότερες συμμετοχές. Λοιπόν προχωράμε με αισιοδοξία, δύναμη και τόλμη όπως λέει και η Βάσω μας. 

Εμείς που βρεθήκαμε: Κώστας Συγγούνης, Μαίρη Θεογιάννη, Βάσω Θεοδωροπούλου, Πηνελόπη Μήτσου, Άννα Γιαννιώτη, Ντίνος Μπομποτσιάρης, Θανάσης Καραγιαννόπουλος, Αντρέας Νούλας, Φωτεινή Νούλα, Νώντας Τσεκλίστας, Γιάννης Σβώλης, Αγγέλα Καυκιά, Χάρης Τσούκας, Ολυμπία Κατσούδα, Χριστόφορος Σιταράς, Μαρία Νιαβή, Σωτηρία Νάσιου, Σπύρος Μπουλάκος, Μαρία Κουσιαρή, Έφη Κουδουνά, Δήμητρα Τσιώνη, Αγλαΐα Μπάρκα, Ευτυχία Μπέσα, Πάνος Μπάρκας, Φωτεινή Κοντοπάνου, Θανάσης Αποστολόπουλος, Μάρθα Ράντζου, Χρήστος Καντλής, Κώστας Θεοδώρου, Γιώργος Δημητρόπουλος, Βασίλης Κόπανος, Γιάννης Χινόπωρος, Βασίλης Αντζάς.

Καλή αντάμωση παιδιά στο επόμενο ραντεβού μας.

reunion 1978_-_2018