Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Έπαθλα επιβράβευσης στα Ευρυτανόπουλα. Ποσό 5.000$ σε απόφοιτους λυκείων από την Ένωση ομογενών «Το Βελούχι» (ονόματα)

Το απόγευμα του Σαββάτου 4/8, στον Ι.Ν του ΘΠΧ τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ την Κυριακή (5/8), τελέστηκε Όρθρος, Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους αποθανόντες φιλοξενούμενους στο Θεραπευτήριο.1

Αμέσως μετά στην αίθουσα του κέντρου πρόνοιας ξεκίνησε μια όμορφη εκδήλωση, που περιλάμβανε απονομή υποτροφιών, παρουσίαση της αποστολής νέων Ευρυτάνων στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της αδελφοποίησης Καρπενησίου-Asheville, North Carolina, μουσικό πρόγραμμα, ομιλίες κ.α. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του Θεραπευτηρίου, κ. Νίκου Κοντοπάνου, ο οποίος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό δράσεων και πεπραγμένων για το διάστημα της θητείας του. Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων-συλλόγων κ.α. Τους ομογενείς εκπροσώπησε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Ένωσης «Το Βελούχι» κα Ελευθερία Κ. Νικοπούλου.

2

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν

Η απονομή βραβείων και χρηματικών επάθλων σε μαθητές Λυκείων της Ευρυτανίας έγινε και φέτος από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «Το Βελούχι», που διαχρονικά βρίσκεται δίπλα στα Ευρυτανόπουλα που μοχθούν.

Φέτος, απονεμήθηκαν υποτροφίες σε συνολικά επτά (7) απόφοιτους λυκείων του ν. Ευρυτανίας, συνολικής αξίας 5.000 δολαρίων (κατανεμημένο ισόποσα). Τα παιδιά που έλαβαν βραβείο ήταν τα εξής:

Κλείτσα Θεοδοσία του Ευαγγέλου, του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου

Τσούμα Δήμητρα του Βασιλείου, του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου

Βούρτσας Σεραφείμ του Χαραλάμπους, του ΕΠΑΛ Καρπενησίου

Μπύρου Μαρία του Ιωάννη, των Λυκειακών Τάξεων Κερασοχωρίου

Γαλανός Στέφανος του Δημητρίου, του ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας

Καρδαμπίκης Γεώργιος του Ευσταθίου, των Λυκειακών Τάξεων Γρανίτσας

Πέτσας Παναγιώτης του Γεωργίου, των Λυκειακών Τάξεων Ραπτοπούλου

Ταξίδι στις ΗΠΑ και μελωδίες

Το ίδιο πρωινό, όπως αναφέρθηκε, παρουσιάστηκε η εκπαιδευτική και πολιτιστική αποστολή νέων Ευρυτάνων στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της αδελφοποίησης Καρπενησίου-Asheville, North Carolina. Λόγος έγινε για την αδελφοποίηση (ιστορία, σκοποί κ.α.), τον σύλλογο, την αποστολή, το ταξίδι και τη φιλοξενία από τους Αμερικανούς στο Ασβιλ, καθώς και τα οφέλη που προέκυψαν, ενώ αναφορά έγινε και στις μελλοντικές δράσεις του συλλόγου. Θυμίζουμε ότι στο υπερατλαντικό ταξίδι συμμετείχαν οι: Δανάη Γιαννούλη, Γιώργος Γκορόγιας, Χρυσούλα Ντουφεκιά, Μαρία Ρέλλια, Δημήτρης Σταμάτης, Κατερίνα Τσιούμα, με συνοδό τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο.

4

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η χορωδία Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων Ι.Ν Ευρυτάνων Αγίων έψαλε βυζαντινούς ύμνους και τραγούδησε δημοτικά τραγούδια, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

3

5

5

5

5

5

5

5

5

5