Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στο Καρπενήσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Θα παραβρεθεί στα «Μποτσάρεια», στο Κεφαλόβρυσο

Πιο επίσημο χαρακτήρα από ποτέ άλλοτε κατά το παρελθόν θα λάβουν φέτος τα «Μποτσάρεια», που θα γίνουν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.pavlopoulos-mpotsareia-collage1

Ο ανώτατος άρχοντας του ελληνικού κράτους θα είναι παρόντας στην κεντρική εκδήλωση στο Κεφαλόβρυσο, το Σάββατο 11/8, όπου μεταξύ άλλων θα γίνουν η αναπαράσταση της Μάχης, επιμνημόσυνη δέηση, πομπή, ομιλίες κ.α. Αν και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, ο ΠτΔ είναι πιθανό να εκφωνήσει και χαιρετισμό.

Κορωνίδα του καλοκαιριού

Ο δήμος Καρπενησίου, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευρυτάνων Αγίων «Μάρκος Μπότσαρης», επενδύουν πολλά στο διήμερο 10-11/8 και τούτο γίνεται σαφές όχι μόνο από την επικείμενη παρουσία του κ. Πρ. Παυλόπουλου, αλλά κυρίως από τις πολύμηνες προετοιμασίες, τις συζητήσεις και τον σχεδιασμό που αφορούν στα «Μποτσάρεια».

Φέτος, πρόθεση των διοργανωτών είναι το δρώμενο στο Κεφαλόβρυσο, το Σάββατο 11 Αυγούστου, να λάβει ακόμα πιο έντονο θεατρικό χαρακτήρα. Το βάρος θα πέσει στις τελευταίες στιγμές του Μ. Μπότσαρη -τις ετοιμασίες και τα σχέδια πριν την περίφημη Μάχη, τον αποχαιρετισμό στα γυναικόπαιδα κ.α., μέχρι να φθάσουμε στην πολεμική σύγκρουση, τον τέλος του οπλαρχηγού, την πομπή προς το Μεσολόγγι και τέλος, τον αντίκτυπο που είχε ο θάνατός του στο εξωτερικό και τους φιλέλληνες.

Στο Καρπενήσι θα βρεθούν περίπου 600 άνθρωποι, μέλη συλλόγων και φιλαρμονικών απ’ όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Εκτιμάται πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα ανέλθουν συνολικά σε 28 και οι φιλαρμονικές σε 5 ή 6.

Στην Αναπαράσταση της Μάχης θα πάρουν μέρος εθελοντές-μέλη των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Παναγία», Σύλλογος Αγ. Νικολάου) και απλοί πολίτες.

Την αφήγηση θα αναλάβει και φέτος ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης, ενώ το μοιρολόι θα ερμηνεύσει η Νεκταρία Καραντζή, ψάλτρια και τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής.