Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πανελλήνιες επιτυχίες στον Βόλο για 2 μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Καρπενησίου

Ευρυτανικό χρώμα είχε ο Η’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης που έγινε στον Βόλο. Δύο παιδιά, μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, διακρίθηκαν και κέρδισαν πρώτα βραβεία. sxoli-byzantinis-brabeia-bolos1

Πιο αναλυτικά, ο Η’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου, στον Βόλο, από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου «Δημήτριος Κυφιώτης» συμμετείχε στον διαγωνισμό με δύο μαθητές.

Στο Γ’ Επίπεδο, στην κατηγορία «Αγόρια Δημοτικού έως Λυκείου προ της μεταφώνησης», με τον Μουρτογιάννη Ναπολέοντα, και στην κατηγορία «Κορίτσια Δημοτικού έως Λυκείου»  με την Τσιάρα Ιωάννα.

Τα δύο παιδιά διέπρεψαν με την απόδοση των βυζαντινών ύμνων και απέσπασαν, ο Μουρτογιάννης Ναπολέων το Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία του, και η Τσιάρα Ιωαννα το Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία της, σε σύνολο 63 διαγωνιζόμενων. Τους μαθητές συνόδευσε ο δάσκαλος της σχολής κ. Γεώργιος Σιαξαμπάνης.

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν σπουδαστές όλων των ηλικιών, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, χωρισμένοι σε τέσσερα επίπεδα, που προέρχονταν από Σχολές και Μητροπόλεις από όλη την Ελλάδα.

Σκοποί της διοργάνωσης ήταν «…η προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας, η ενίσχυση του ηθικού φρονήματος των σπουδαστών και των νέων Ιεροψαλτών, η προσφορά κινήτρων προς αυτούς για περαιτέρω μελέτη και πρόοδο, η γνωριμία των σπουδαστών μεταξύ τους και η καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και αδελφικής αγάπης μεταξύ των διαγωνιζομένων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.