Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ζητούν 17χλμ δρόμου... Μαζική κινητοποίηση για τον «Παραμεγδόβιο» - 130 χρόνια τους υπόσχονται ότι «…o δρόμος θα γίνει»

Τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση της υπάρχουσας χωμάτινης οδικής σύνδεσης μήκους 17 χιλιομέτρων από το χωριό Μαυρομάτα Ευρυτανίας μέχρι το χωριό Νεράιδα Καρδίτσας και την κατασκευή της Γέφυρας Μέγδοβας στα όρια Ευρυτανίας - Καρδίτσας, ζητούν με υπόμνημά τους, 42 τοπικοί σύλλογοι και κοινότητες σε Καρδίτσα και Ευρυτανία.paramegdovios-dromos-potami1

Η υποτυπώδης "γέφυρα" Μέγδοβα την οποία ωστόσο χρησιμοποιούν πολλοί στο πέρασμά τους από την Καρδίτσα στην Ευρυτανία

Με αποδέκτη τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό, τοπικές κοινότητες, σύλλογοι και φορείς ζητούν την ολοκλήρωση μελετών που εδώ και χρόνια έχουν ξεκινήσει, τόσο από την Ευρυτανία όσο και από την Καρδίτσα, για την οδική κάθετη σύνδεση Καρδίτσας - Ευρυτανίας - Αιτωλοακαρνανίας· τον λεγόμενο “Παραμεγδόβιο δρόμο”.

Οι φορείς που δεν σταματούν να διεκδικούν την οδική σύνδεση, με νέα επιστολή τους στις 25 Ιουνίου 2018, ζητούν τη συνεργασία Ευρυτανίας - Καρδίτσας (Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας) για την ολοκλήρωση των μελετών και τη χρηματοδότηση του οδικού έργου που θα δώσει νέα πνοή στον τόπο καθώς θα διευκολύνει την πρόσβαση Μακεδονίας - Θεσσαλίας - Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας.

Η επιστολή τους απευθύνεται προς τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό, με κοινοποίηση ωστόσο στους Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, τους δημάρχους Αγράφων και Καρπενησίου, όπως επίσης και στους βουλευτές όλων των κομμάτων των δύο νομών και προς κάθε αρμόδιο.

Από τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, ζητούν να προωθήσει επίμονα τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να χρηματοδοτηθεί η βελτίωση και ασφαλτόστρωση του χωμάτινου τμήματος εντός Ευρυτανίας, μήκους 10 χιλιομέτρων από το χωριό Μαυρομάτα μέχρι τα όρια του νομού Ευρυτανίας στον ποταμό Μέγδοβα.

Απομένουν και τα άλλα 7 χιλιόμετρα χωματόδρομου εντός Καρδίτσας από τα όρια του νομού μέχρι το χωριό Νεράιδα. Είναι αυτά τα συνολικά 17 χωμάτινα χιλιόμετρα δρόμου, τα μόνα που απομένουν ώστε να θεωρηθεί ότι ο “Παραμεγδόβιος δρόμος”, έχει υλοποιηθεί θεωρούν οι τοπικοί φορείς και να συνδέσει με άσφαλτο την Καρδίτσα με το Αγρίνιο.

Ο δρόμος από Καρδίτσα μέχρι "Νεράιδα" έχει ολοκληρωθεί και ασφαλτοστρωθεί. Επίσης, σύμφωνα με τους συλλόγους, η Περιφέρεια Καρδίτσας έχει αναλάβει και έχει ολοκληρώσει την μελέτη και χρηματοδοτεί την κατασκευή της γέφυρας στον Μέγδοβα ποταμό, στα όρια Ευρυτανίας και Καρδίτσας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 42 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΧΩΡΙΩΝ

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ & ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ημερομηνία: 25 - 06 - 2018

Προς: κ. Τασιό Αριστείδη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας

Κοινοποίηση: 1. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, 2. Δήμαρχο Αγράφων, 3. Δήμαρχο Καρπενησίου, 4. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, 5. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας, 6. Δήμαρχο Καρδίτσας, 7. Βουλευτή Ευρυτανίας, 8. Βουλευτές Καρδίτσας, 9. Εφημερίδες Ευρυτανίας & Καρδίτσας.

Θέμα: “Ολοκλήρωση Παραμεγδόβιας οδικής σύνδεσης Αγρινίου - Καρδίτσας”

“Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να προωθούνται εντατικά οδικές συνδέσεις δευτερεύουσας σημασίας και να αγνοείται παντελώς η πρωτεύουσας σημασίας, σχεδιασμένη από τον Τρικούπη, Παραμεγδόβια οδική σύνδεση Αγρινίου - Καρδίτσας.

Η σημαντικότατη αυτή οδική σύνδεση, η τεράστια σημασία της οποίας τονίζεται συνεχώς εδώ και 130 χρόνια, ολοκληρώνεται, ως γνωστόν, με την κατασκευή του ενός και μοναδικού εναπομείναντος οδικού τμήματος, από Μαυρομάτα Ευρυτανίας έως Νεράιδα Καρδίτσας, και με την κατασκευή της Γέφυρας Μέγδοβα, οι μελέτες της οποίας έχουν όλες ολοκληρωθεί και είναι εφικτή η δημοπράτησή της.

Οι κάτοικοι όλων των χωριών μας ανυπομονούν για την ολοκλήρωση της Παραμεγδόβιας οδικής σύνδεσης Αγρινίου – Καρδίτσας, θέλουν να βλέπουν περισσότερο ενδιαφέρον για το θέμα και από τις Αντιπεριφέρειες και από τους Δήμους, ιδίως από τον Δήμο Αγράφων και τον Δήμο Καρδίτσας και με την πίεση αυτών σας στέλνουμε το αίτημα αυτό.

Κατόπιν αυτών, ζητάμε: Την χορήγηση πιστώσεων για την ολοκλήρωση της Παραμεγδόβιας οδικής σύνδεσης Αγρινίου – Καρδίτσας. Σας παρακαλούμε θερμά απαντήστε μας προς ενημέρωσή τους. Μετά Τιμής, εκ μέρους των Φορέων των χωριών μας”.

* Επισυνάπτονται οι υπογραφές εκπροσώπων των 42 συλλόγων και χωριών οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

paramegdovios-xartis1

Το σημείο στον χάρτη της σύνδεσης που ζητούν οι φορείς των 17χλμ ώστε να ολοκληρωθεί με άσφαλτο ο Παραμεγδόβιος