Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Απλήρωτοι οι εκπαιδευτές στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου. Αντιδρούν και δεν παραδίδουν βαθμούς εξαμήνου (έντυπη)

Να μην παραδώσουν τις βαθμολογίες Β’ εξαμήνου των σπουδαστών των ΔΙΕΚ αποφάσισαν οι εκπαιδευτές, μέσω του αρμόδιου σωματείου τους. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρπενησίου, όπου περίπου 20 εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι από τον… Οκτώβριο.iek-dimosio-karpenisiou1

Να μην παραδώσουν οι εκπαιδευτές τις βαθμολογίες Β’ εξαμήνου των σπουδαστών των ΔΙΕΚ, εάν δεν πάρουν στα χέρια τους υπογεγραμμένες τις Συμβάσεις του 1ου και 2ου Εξαμήνου, αποφάσισε το αρμόδιο Σωματείο τους. Όπως τονίζουν, η μη υπογραφή των συμβάσεων, εκτός του ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, έχει για μια άλλη σημαντική προέκταση: Χωρίς αντίγραφο Σύμβασης οι εκπαιδευτές που θα μπουν σε ανεργία και θα θελήσουν να πάρουν επίδομα ανεργίας, δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση και κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα.

Ούτε ευρώ στο Καρπενήσι

Απλήρωτοι παραμένουν οι 20 εκπαιδευτές που απασχολούνται στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στους εκπαιδευτές (διαφόρων ειδικοτήτων) δεν έχουν καταβληθεί ούτε τα δεδουλευμένα που αφορούν το Χειμερινό Εξάμηνο, δηλαδή δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από τον περασμένο… Οκτώβριο. Η ευθύνη ανήκει στο Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, που διαχειρίζεται τόσο την πρόσληψη των εκπαιδευτών όσο και την καταβολή της ωριαίας αντιμισθίας διδασκαλίας τους.

Η εξεταστική περίοδος στο τοπικό ΔΙΕΚ βρίσκεται σε εξέλιξη (μέχρι τις 30/6), ωστόσο οι εκπαιδευτές συντάσσονται με τη γραμμή του συνδικαλιστικού τους οργάνου και δεν προτίθενται να παραδώσουν βαθμούς εάν δεν γίνουν πράξη τα αιτήματά τους, καθώς σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνουν εννέα (9) μήνες απλήρωτοι.

Στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου απασχολούνται αυτή τη στιγμή είκοσι εκπαιδευτές: πέντε (5) στην ειδικότητα «Βοηθοί Φυσικοθεραπείας», οκτώ (8) στην ειδικότητα «Τεχνικός Δασικής Προστασίας» και επτά (7) στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ)». Αναλόγως τις ώρες διδασκαλίας που έκαστος εξ αυτών έχει κληθεί να καλύψει, λαμβάνει και την ανάλογη αντιμισθία. Η μηνιαία αμοιβή των εκπαιδευτών στο ΔΙΕΚ Καρπενησίου αρχίζει από τα 60 και μπορεί να φθάσει έως και τα 500 ευρώ περίπου· έτσι, υπάρχουν οφειλές σε εκπαιδευτές που αγγίζουν (ή ξεπερνούν) ακόμα και τις 3.000 ευρώ.