Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

197 χρόνια από τη Μάχη της Τατάρνας. Στον «Λαχανόκηπο» Τριποτάμου η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης (ΦΩΤΟ)

Ήταν 22 Μαρτίου του 1821 όταν στο στενό γεφύρι της Τατάρνας, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με λίγα ψυχωμένα παλικάρια, και ο Ηγούμενος Κυπριανός με τους καλόγερους του Μοναστηριού, χτυπούν τουρκικό απόσπασμα που συνόδευε χρηματαποστολή από φόρους. Σκοτώνουν τον αρχηγό τους Χασάμπεη Γκέκα και 25 άνδρες.maxi-tatarna-ekdilosi-tripotamos1

Την περασμένη Κυριακή (27/5), πραγματοποιήθηκε, στη θέση «Λαχανόκηπος» στον Τριπόταμο Αγράφων, η εκδήλωση μνήμης για τα 197 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριποταμιτών Αιτωλ/νίας και τον Σύλλογο Νέων Τριποτάμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση των στεφάνων και ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Τριποταμιτών Αιτωλ/νιας, κ. Κωνσταντίνο Χαραμή.

Εν συνεχεία, εκ μέρους του Δήμου Αγράφων απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Σταμούλης. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση έδωσαν το παρών: ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τελώνης, ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Χρήστος Πριόβολος, δημοτικοί σύμβουλοι Αγράφων και Αγρινίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.α. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε συνεστίαση με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.