Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αξονικό Τομογράφο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου μέχρι το τέλος του 2018, υπόσχεται το Υπουργείο

Ένας σύγχρονος καινούργιος αξονικός τομογράφος θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού που προκήρυξε το Υπουργείο Υγείας, για την προμήθεια 19 μηχανημάτων για διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας, τα οποία θα εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του 2018 σύμφωνα με την υπόσχεση του υπουργείου.nosokomeio-karpen-apopsi1

Μάλιστα, το Νοσοκομείο Καρπενησίου, είναι και το μοναδικό νοσοκομείο στη Στερεά Ελλάδα που θα προμηθευτεί αξονικό τομογράφο βάσει του συγκεκριμένου διαγωνισμού και μάλιστα “16Β Τομών”, με τον οποίο επιτυγχάνεται καλή ποιότητα απεικόνισης σε μικρό χρόνο και με χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Βέβαια,... το Νοσοκομείο Καρπενησίου έχει αξονικό τομογράφο από το 2007, που όμως όπως πολλές φορές έχουμε στηλιτεύσει από τα «Ευρυτανικά Νέα», δεν λειτούργησε ποτέ καθώς ήταν ένας απαρχαιωμένος, μεταχειρισμένος αξονικός παλιάς τεχνολογίας που τον δώρισε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου το “Ωνάσειο”, όταν το μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε ανανέωση εξοπλισμού στα μηχανήματά του.

Συνεπώς, κάθε λόγο για να μην γίνει πιστευτή η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έχει ο κάθε Ευρυτάνας πολίτης αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία -πολλά- χρόνια και παρά τις κατά καιρούς “δεσμεύσεις” και “ανακοινώσεις” σχετικά με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, και ειδικά με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου, μάλλον αποτέλεσαν “φρούδες ελπίδες” για τους πολίτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας την περασμένη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, “... μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία, είναι σε θέση να ανακοινώσει πως η προμήθεια των αξονικών τομογράφων για συνολικά δεκαεννέα νοσοκομεία εισέρχεται σε φάση τελικής ολοκλήρωσης”.

Για την προμήθεια των αξονικών τομογράφων, δημοσιεύθηκε περίληψη προκήρυξης Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού. Τα δημόσια νοσοκομεία θα ενισχυθούν με εξοπλισμό απαραίτητο που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα προμηθεύσει τα νοσοκομεία με τον εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κ.λ.π), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε χρόνια και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη την συμβατική περίοδο.

“Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο -το οποίο και έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή- δεσμεύεται για την άμεση ολοκλήρωση της προμήθειας εξοπλισμού ως το τέλος του 2018”, υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση του υπουργείου.