Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων τίμησε το ζεύγος Ηλία και Νάνσυς Ντζιώρα για την προσφορά του στην Ευρυτανία

Το Σάββατο 17 Μαρτίου, σε ξενοδοχείο των Αθηνών, έγινε από την Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ παράλληλα βραβεύτηκε το ζεύγος Αθανασίας και Ηλία Ντζιώρα, για την πολυετή και πολυποίκιλη προσφορά τους στην Ευρυτανία.

1

Μετά την ευλογία και κοπή της πίτας, ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Φώτης Κουλαρμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η εταιρεία μας, χάρη στην προσπάθεια, του Διοικητικού Συμβουλίου, αγωνίζεται με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει, να διοργανώσει ορισμένες εκδηλώσεις όπως η σημερινή, οι οποίες ανταποκρίνονται στα επίκαιρα επιστημονικά, οικονομικά, πολιτιστικά και εθνικά θέματα, που αφορούν τον τόπο μας, αλλά και να τιμά ορισμένες προσωπικότητες της Ευρυτανίας που διέπρεψαν στον επιστημονικό, συγγραφικό, πολιτιστικό, και κοινωνικό χώρο.

Σήμερα η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων τιμά δύο εκλεκτά μέλη της και εξέχουσες προσωπικότητες της Ευρυτανίας, τον Ηλία και την Αθανασία Ντζιώρα, για την πολύπλευρη και πλούσια εθνωφελή επιστημονική, κοινωνική, πολιτιστική και χριστιανική δράση τους και για τις εν γένει πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στην Ευρυτανία».

Εισηγητής για τον τιμώμενο Ηλία Ντζιώρα, ήταν ο κ. Κων/νος Χολέβας, πολιτικός επιστήμων και συγγραφέας, και για την τιμώμενη κα Αθανασία Ντζιώρα ήταν η Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βουλευτής και Υπουργός κα Κέλλυ Μπουρδάρα, με παρέμβαση από την τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κα Αικατερίνη Καμηλάκη.

2

Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Ευρυτανίας και Αττικής κ.κ. Κώστας Κοντογεώργος και Αθανάσιος Μπούρας, αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, η Γενική Γραμματέας του δήμου Καρπενησίου κα Γιάννα Χορμόβα και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Νικόλαος Νούλας.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πανοσιολογιότατος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Παττριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ΄ o κ. Δαμιανός Πάνου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Διευθυντής Θρησκευτικού Ενόπλων Δυνάμεων, Ταξίαρχος Ε.Α. κ. Αποστολακίδης Γεώργιος, και οι πρωτοπρεσβύτεροι κ. κ. Ιωάννης Διώτης και Δημήτριος Σκόνδρας, οι οποίοι και ευλόγησαν την πίτα της Εταιρείας. Παρέστησαν, ακόμα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο αντιπρόεδρος και Γ. Γ. της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Δημήτριος Δέπος και κ. Κων/νος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές κ.α.

3

«Ιστορική ημέρα»

Ο τιμώμενος κ. Ηλίας Ντζιώρας μετά τις ευχαριστίες προς τους επισήμους και πολυπληθείς, συμπατριώτες και φίλους, τόνισε με ιδιαίτερη συγκίνηση:

«Η σημερινή ημέρα για εμάς και την οικογένειά μου, είναι μια ιστορική ημέρα και θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην ψυχή μας, γιατί όλοι σας ήρθατε αυθόρμητα για να τιμήσετε εμάς. Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Πρέπει να σας ομολογήσω ότι όσα άκουγα τόση ώρα από τους εισηγητές, και από τους χαιρετισμούς των επισήμων, διαπίστωσα ότι δεν κάναμε τίποτε περισσότερο απ’ ότι είχαμε καθήκον και υποχρέωση, ως Ευρυτάνες, να κάνουμε για την γενέτειρά μας και την Ευρυτανία μας που τόσο αγαπάμε, όπως και εσείς.».

4

Τέλος η σύζυγός του κα Αθανασία Ντζιώρα μετά τις ευχαριστίες προς τους επισήμους και τους παρισταμένους, πλήρης συγκινήσεως μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, σε όλους τους τομείς το έκανα γιατί έτσι μου υπαγόρευσε η ψυχή μου και το καθήκον. Ό,τι κάνω, το κάνω αφειδώλευτα και ανιδιοτελώς με όλες μου τις δυνάμεις. Η Ευρυτανία μας είναι ένας τόπος απαράμιλλου φυσικού κάλλους με ιστορία, πολιτισμό, παραδόσεις και γνήσιους και αγνούς ανθρώπους και μας έχει όλους ανάγκη. Όλοι πρέπει να προσφέρουμε, δεν περισσεύει κανείς!».

6