Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Το δεύτερο συγγραφικό εγχείρημα του Θεοφάνη Παναγιωτόπουλου. Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το βιβλίο «Ο Τελευταίος Ασπασμός»

Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου (συλλογή διηγημάτων) του Θεοφάνη Λ. Παναγιωτόπουλου, με τίτλο «Ο Τελευταίος Ασπασμός».

panagiotopoulos parousiasi_bibliou1

Η κα Μίνα Ταβουλάρη (αρχαιολόγος) ήταν η συντονίστρια της βραδιάς, η κα Στέλλα Σουραφή (Φιλόλογος και Ποιήτρια) και η κα Χρύσα Νικολάκη (Κριτικός Λογοτεχνίας, Συγγραφέας & Θεολόγος) μίλησαν για το έργο του Καρπενησιώτη ποιητή, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό αποτελεί μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Σε λίγο καιρό, εξάλλου, αναμένεται η κυκλοφορία συλλεκτικής ανθολογίας από τις εκδόσεις «Γράφημα», όπου θα συμπεριλαμβάνεται και ποίημα του Παναγιωτόπουλου που κατέκτησε την 4η θέση σε ποιητικό διαγωνισμό. Να σημειωθεί πως η πρώτη ποιητική συλλογή («Αειθαλές Σκίρτημα») εξαντλήθηκε και θα επανεκδοθεί.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Ευρυτανία. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρώτο βιβλίο του, «Αειθαλές Σκίρτημα», κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Όστρια, το 2016. Ποιήματα του, έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

 Έχει συμμετάσχει στο Καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2017 -αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη αλλά και στο ημερολόγιο 2018, στο biblionet. Το 2017 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του «Ο Τελευταίος Ασπασμός» από τις εκδόσεις Όστρια. Εδώ και μερικούς μήνες, συνεργάζεται με τα «Ευρυτανικά Νέα», έχοντας την επιμέλεια της στήλης «Λογοτεχνικές Διαδρομές».