Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Πεζοπορικός Σύλλογος. Από τη θεωρία στην πράξη: Ενημερωτική ομιλία και εξόρμηση στον Κώνισκο

Με σύμμαχο τον καιρό, την Κυριακή 4 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πεζοπορία του Πεζοπορικού Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου για το 2018, στη διαδρομή Λόφος Αγ. Δημητρίου-Άγ. Αθανάσιος Κώνισκου-Κεφαλόβρυσο.

Agios-Dimitrios-Kalithea-Kefalovriso-16

Η έναρξη της πεζοπορίας (συνολικά 10χλμ) ήταν η είσοδος στον λόφο του Αγίου Δημητρίου. Από εκεί οι πεζοπόροι κατηφόρισαν προς τον νερόμυλο του Θεμελή όπου και πήραν το μονοπάτι για την Καλλιθέα (Μπιάρα). Σειρά είχε, κατόπιν, το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στον Κώνισκο, ενώ το τελευταίο κομμάτι του μονοπατιού ήταν κατηφορικό και τους οδήγησε στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο.

Εξάλλου, την περασμένη Τετάρτη (28/2), τα μέλη του ΠΦΣΚ ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας στο βουνό, σε ομιλία με εισηγητή τον κ. Στέφανο Κουζώφ, στον χώρο του ΚΠΕ. Το μέλος του συλλόγου εξήγησε τις βασικές αρχές κάθε προετοιμασίας για εξόρμηση στη φύση (στόχοι, διαδρομή, πληροφορίες, πρόγραμμα, ρουχισμός, εξοπλισμός κ.α.), με ιδιαίτερη αναφορά στα κατάλληλα ρούχα για το βουνό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

kouzof omilia

Την Τετάρτη 14/3 (19.00, ΚΠΕ) οι πεζοπόροι θα ενημερωθούν για τη σωστή διατροφή και ενυδάτωση στο βουνό, ενώ στις 18/3 θα γίνει εξόρμηση στα Κοκκάλια και το Γεφύρι Μουτζουράκη.