Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Περιφέρεια Στερεάς: Δωρεάν ηλεκτροκίνητα αμαξίδια σε ΑΜΕΑ. Πρωτοβουλία για χορήγηση σε ανασφάλιστους και άπορους

Δράση για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, με στόχο την πρόνοια για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Παρέμβασης της Περιφέρειας «Γέφυρα».amea-perifereia-amaxidia1

Η Περιφέρεια προχωρά άμεσα στη χορήγηση ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων σε ανασφάλιστους πολίτες και πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν μόνιμη αδυναμία βάδισης με παραπληγία και ατελή ή πλήρη τετραπληγία στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου της Περιφέρειας για την εξοικονόμηση πόρων και τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων για την κοινωνική συνοχή και την πρόνοια.

Η δράση υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με κριτήρια που τίθενται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.

Τα κριτήρια

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας β) να είναι ανασφάλιστοι γ) να έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% (με ένδειξη παραπληγίας ή ατελούς ή πλήρους τετραπληγίας) δ) να είναι άνω των 16 ετών ε) να διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας (στο εισόδημα δεν προσμετράται κανένα επίδομα).

Η πρόσκληση θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς www.pste.gov.gr και να απευθύνονται, όσον αφορά στην Ευρυτανία, στο Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας (κεντρικό δημαρχείο), Εθνικής Αντιστάσεως 1 , Καρπενήσι, τηλ.: 22373 52306, 52304.

AFISA-EVRITANIA