Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Διαμαρτυρία του συλλόγου γονέων στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου για κτηριακά προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα Πρ. Ηλία

Έγγραφη διαμαρτυρία έστειλε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου γυμνασίου Καρπενησίου στον Προφήτη Ηλία. Οι γονείς διαμαρτύρονται για την κατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων στο "καινούργιο" σχολικό συγκρότημα. Τι απαντά ο δήμαρχος.3o-dimotiko-provlimata-sovades1

Τα προβλήματα τα οποία καταγράφονται εντοπίζονται κυρίως στο χώρο όπου βρίσκεται το γυμναστήριο του σχολείου. Όπως λένε "…η στέγη στάζει νερά", ενώ "... όταν βρέχει, γυμναστική δεν κάνουν”, ενώ τους προβληματίζει έντονα και η κατάσταση των ηλεκτρικών καθώς οι λάμπες στο γυμναστήριο "...κρέμονται με τα καλώδια" με κίνδυνο βραχυκυκλώματος.

Ο σύλλογος γονέων διαμαρτύρεται έντονα και για τη στάση της δημοτικής αρχής. Όπως καταγγέλλουν, παρότι δύο εκ των αντιδημάρχων, με αυτοψία ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι ενήμεροι για τα προβλήματα του κτηρίου και παρά τις δύο επιστολές που απέστειλαν στον δήμο (μια μάλιστα στον ίδιο τον δήμαρχο Καρπενησίου) και στις δημοτικές παρατάξεις, θεωρούν ότι η δημοτική αρχή δεν δίνει σημασία στις φωνές διαμαρτυρίας τους.

Επίσης, τα σκαλοπάτια στην κεντρική είσοδο του σχολείου έχουν φθαρεί και χρήζουν άμεσης επισκευής. Η επιστολή το συλλόγου στον δήμαρχο, ήδη από τις 21/11/2017, για την οποία απέστειλαν και δεύτερη υπενθύμιση των προβλημάτων στις 23/1/2018, έχει ως εξής:

 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Κατόπιν αυτοψίας την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 των αντιδημάρχων κας Γκαρίλα Γεωργίας και κου Βονόρτα Δημητρίου στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου, παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόμων, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω προβλήματα για τα οποία χρήζει η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των εγκαταστάσεων του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου.

Άμεση αντικατάσταση των φθαρμένων εξωτερικών κλιμακοστασίων της κεντρικής και μίας εκ των πλαϊνών εισόδων. Στεγανοποίηση της στέγης και των παραθύρων του γυμναστηρίου. -Την προστασία των φωτιστικών σωμάτων της οροφής στο χώρο του γυμναστηρίου τα οποία κρέμονται, με κίνδυνο ατυχήματος των μαθητών σε περίπτωση που χτυπηθούν από μπάλες κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Σας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και αφορούν τα παραπάνω προβλήματα, τα οποία δεν είναι σημερινά, αλλά τα τελευταία χρόνια παραμένουν τα ίδια και τα κυριότερα από αυτά παραμένουν άλυτα.

Για το Δ.Σ.

Η Γενική Γραμματέας κα Μαρία Σαξώνη

Η Πρόεδρος κα. Αγγελική Παπαϊωάννου.”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τα «Ευρυτανικά Νέα» επικοινώνησαν με τον δήμαρχο ζητώντας απαντήσεις για το θέμα που απασχολεί γονείς και μαθητές στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου. Ο κ. Νίκος Σουλιώτης ήταν σαφής στην απάντησή του η οποία εν πολλοίς είναι:

“Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και έχουν να κάνουν με την κατασκευή του κτηρίου εξαρχής. Προσπαθούμε να ανταποκριθούμε. Έχουμε ήδη προμηθευτεί τον νέο ηλεκτρικό πίνακα ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η τοποθέτησή του. Όσον αφορά τα κτηριακά, το 2017 έχουμε διαθέσει στο κτήριο 18.000 ευρώ για να καλύψουμε τρύπες στη στέγη του σχολείου και 5.000 ευρώ για μερική αποκατάσταση στα σκαλοπάτια.

Μόλις προχθές μας ανακοινώθηκε έκτακτη επιχορήγηση από το υπουργείο που αναγνωρίζει τα υπαρκτά προβλήματα και θα σύντομα θα δώσουμε λύσεις ”.

(φωτο αρχείου)