Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σημαντική εξέλιξη: Ματαιώθηκαν και τα τέσσερα (4) αιολικά πάρκα της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στην περιοχή της Δομνίστας - Κρικέλλου

Τέλος τα αιολικά για την  Ευρυτανία. Η μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, που είχε σκοπό να επενδύσει περίπου 85 εκατ. ευρώ σε τέσσερα αιολικά πάρκα στην Ευρυτανία στην περιοχή της Δομνίστας - Κρικέλλου, τελικά η ίδια, με αίτησή της στο Υπουργείο Οικονομίας, ανακάλεσε την επένδυσή της.

aiolika-mataiosi1


Με απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και Αλέξανδρου Χαρίτση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 4255/6-12-2017), ανακαλούνται τέσσερα (4) αιολικά πάρκα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στην Ευρυτανία, μετά από αίτηση που κατέθεσε η ίδια η εταιρεία, ότι ακυρώνει τις απεκδύσεις σε ΑΠΕ, συνολικού ύψους πάνω από 85 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία κατέθεσε το αίτημα ακύρωσης της συγκεκριμένης επένδυσης, το καλοκαίρι του 2015, -εδώ και 3,5 χρόνια παρέμεινε κρυφή αυτή η εξέλιξη- για άδειες κατασκευής αιολικών στις θέσεις «Καράβι- Αλογοβούνι», «Πικροβούνι», «Καστρί – Κοκκάλια», «Τύμπανο – Τρυπήρι», που είχε πετύχει το 2012.

Ταυτόχρονα τότε είχε λάβει, σύμφωνα με τα έγγραφα, και 17 εκατ. ευρώ περίπου τα οποία αποτελούν το 30% της επένδυση που θα υλοποιούσε καθώς είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο. Την επιχορήγηση σύμφωνα με την απόφαση καλείται να την επιστρέψει στα ταμεία του κράτους, έντοκα.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή γίνετε ηλεκτρονικός συνδρομητής ΕΔΩ