Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Ραντεβού Μπαμπαλή με τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων. Τρίωρη συνάντηση στο Κερασοχώρι - Τι συζητήθηκε

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Κερασοχώρι η πρώτη συνάντηση για το νέο έτος, του δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με τους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων.mpampalis-me-proedrous-xorion1

Ήταν ένα ραντεβού διάρκειας τριών ωρών στο οποίο έπεσαν στο τραπέζι αρκετά θέματα που απασχολούν τον δήμο και τα χωριά του, με τον δήμαρχο να προτάσσει την ανάγκη αγαστής συνεργασίας με τις Τ.Κ για το καλό των δημοτών.

Όσα συζητήθηκαν

Ο κ. Μπαμπαλής ενημέρωσε τους προέδρους για τρέχοντα σημαντικά ζητήματα του δήμου, για τις προτάσεις χρηματοδοτήσεων έργων που ήδη κατέβαλε, για μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για έργα που πρόκειται να δρομολογηθούν, ενώ στο πλαίσιο αυτό τους ζητήθηκαν στοιχεία από τις Τοπικές τους Κοινότητες ώστε να συμβάλλουν στις ανάγκες σύνταξης νέων μελετών και πραγματοποίησης έργων.

Επιπλέον, ζήτησε να γίνει αναλυτική καταγραφή των περιοχών που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στο πλαίσιο ανάληψης πρωτοβουλίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την εξυπηρέτηση του συνόλου των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας. Επιπρόσθετα, ζήτησε καταγραφή ανά Τ.Κ των αναγκών για βάψιμο των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε κοινοχρήστους χώρους, καθώς και καταγραφή καπακιών δεξαμενών και υδρομαστεύσεων των οικισμών (όπου δεν επισκευάστηκαν το ‘17), για επισκευή και συντήρηση. Μεταξύ άλλων, τους ενημέρωσε σχετικά με την Πάγια Προκαταβολή για το 2018 και τους υπενθύμισε την προετοιμασία που απαιτείται σε κάθε Τ.Κ ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού σε Δεξαμενές, Κοιμητήρια, Παιδικές Χαρές και Κοινόχρηστους Χώρους.

«Ο δήμαρχος Αγράφων έδωσε έμφαση στην ανάγκη οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων να αποτελούν και εκείνοι συνδετικό κρίκο του Δήμου με τους δημότες, με τη σωστή και συνεχή ενημέρωση των Δημοτών για ό,τι συμβαίνει στο Δήμο Αγράφων, ενώ επισήμανε την ανάγκη όλοι να λειτουργούν σαν ‘μία φωνή και μία γροθιά’. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από πλευράς δημάρχου για την καλή ‘χημεία’ και συνεργασία που υπάρχει με τους Προέδρους και Τοπικούς Εκπροσώπους. Επιπλέον, τόνισε ότι απαιτείται όλοι να συνεχίσουν να λειτουργούν υπεύθυνα απέναντι στους δημότες, με προσοχή και καλή συμπεριφορά», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο δημάρχου.