Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Πολλοί, αλλά για… λίγο. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός (και) τις Απόκριες το Καρπενήσι. Οι προτιμήσεις των εκδρομέων

Δημοφιλή τουριστικό προορισμό αναμένεται να αποτελέσει το Καρπενήσι και τα χωριά του κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας (17-19 Φεβρουαρίου).

velouchi-autokinita-oura1

Φωτο αρχείου από το Χ.Κ στο Βελούχι

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον (υποψήφιων) εκδρομέων αυξήθηκε σημαντικά και, πλην απροόπτου, τα περισσότερα ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα έχουν κόσμο. Την ίδια ώρα, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δρώμενα υπόσχεται ο δήμος Καρπενησίου, που ανακοίνωσε το πρόγραμμα των «Ορεινών Αποκριών 2018».

Πληρότητα και προτιμήσεις

Ποσοστό γύρω στο 90% θα «πιάσει» η πληρότητα στα ξενοδοχεία, εκτιμά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων κ. Θοδωρής Χονδρός. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκδρομείς αποδείχθηκαν «της τελευταίας στιγμής», αφού οι περισσότεροι προχώρησαν σε κράτηση μόλις πρόσφατα, «ζυγίζοντας» επιλογές, κόστη, τον καιρό κ.α. Αυξημένη κίνηση μεν, κατώτερη όμως έναντι προηγούμενων ετών, προβλέπει αντίστοιχα ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Νίκος Ζαρμακούπης.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από τον αριθμό διανυκτερεύσεων των τουριστών της Αποκριάς: σύμφωνα με τον κ. Χονδρό, οι περισσότεροι επέλεξαν να μείνουν για δύο (2) βράδια, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18/2 (Αποκριά), ενώ μόνο το 1/3 των επισκεπτών θα διαμείνουν σε κάποιο κατάλυμα για τρεις (3) νύχτες.

Η διακύμανση των τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινά από τα 50 και μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 300 ευρώ, με τον μέσο όρο να κινείται γύρω στα 80-100 ευρώ/βράδυ.

Δείτε εδώ τον καιρό του τριημέρου στην Ευρυτανία