Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

ev media-logo

Σε κλοιό χιονιά η Ευρυτανία. Με αλυσίδες η κίνηση στη Ράχη Τυμφρηστού, στον άξονα προς Δομνίστα-Κρίκελλο & τον Βράχο

Από νωρίς το πρωί, όπως αναμένονταν, ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση στην Ευρυτανία. Χιονοπτώσεις, τοπικά αρκετά έντονες, εκδηλώνονται στα ανατολικά -κυρίως- του νομού, στο νοητό τόξο Φουρνά-Άγιος Νικόλαος-Δομνίστα.

xioni 15.2

Επί ποδός βρίσκονται από νωρίς εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε Ευρυτανίας και των δήμων, με το βάρος να πέφτει πρωτίστως στο να μείνει ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο. Έτσι, αυτή την ώρα (15.30), στη Ράχη Τυμφρηστού η κυκλοφορία γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, ή και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς η χιονόπτωση είναι αμείωτη. Στο σημείο επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα τόσο της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας (δύο στον αριθμό) όσο και της γειτονικής Π.Ε Φθιώτιδας (συνολικά τέσσερα), με στόχο το κεντρικό εθνικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό και χωρίς προβλήματα.

snow 15.2.18_1

Οι αλυσίδες είναι σίγουρα απαραίτητες στον άξονα Ράχη – Κρίκελλο – Δομνίστα, όπως και στον δρόμο προς Φουρνά-Αγία Τριάδα. Το μηχάνημα της Π.Ε που επιχειρούσε στον «Βράχο» γύρισε πίσω καθώς η χιονόπτωση ήταν πολύ έντονη και ο δρόμος γέμιζε με χιόνι μέσα σε λίγα λεπτά. Αντίθετα, καθαρός είναι ο δρόμος στο Μπαγασάκι, τα Φιδάκια, αλλά και το Στένωμα, ενώ χωρίς κανένα προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία στην πόλη του Καρπενησίου.

Πάντως, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, γι' αυτό όσοι θα κινηθείτε στα όρια του νομού, πρέπει να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.