Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Έντονα καιρικά φαινόμενα. Στα λευκά το μεγαλύτερο ανατολικό τμήμα του νομού. Μικροπροβλήματα με οδηγούς, που χρειάζονται αλυσίδες. Επί ποδός τα μηχανήματα της Π.Ε. Ευρυτανίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Απότομη στροφή των καιρικών φαινομένων στην Ευρυτανία οδήγησε σε έντονη χιονόπτωση  κυρίως το ανατολικό τμήμα του νομού.  Η διέλευση των οχημάτων στην ράχη Τυμφρηστού και στην περιοχή του Προυσού, στην θέση “Αραποκέφαλα”, γίνεται με μεγάλη προσοχή και απαιτούνται αλυσίδες σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου.

Επίσης με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων, σε μεγάλο τμήμα στο επαρχιακό δίκτυο από: Ράχη Τυμφρηστού προς Φουρνά και από Ράχη Τυμφρηστού προς Κρίκελλο - Δομνίστα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ Θανάση Μπικα, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας επιχειρεί με τέσσερα μηχανήματα στο Εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, καθώς αναμένονται τα φαινόμενα να εκτονωθούν τις επόμενες ώρες.

Μικροπροβλήματα εμφανίστηκαν στο Εθνικό οδικό δίκτυο στην θέση Τυμφρηστού όταν κάποιοι οδηγοί δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες, η διέλευση τους ήταν δύσκολη και χρειάστηκαν βοήθεια και συμβουλές από υπαλλήλους της  Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας που βρίσκονταν στην περιοχή με εκχιονιστικά μηχανήματα. 

Ένα τουριστικό λεωφορείο χρειάστηκε την βοήθεια ενός εκχιονιστικού μηχανήματος καθώς βγαίνοντας από το τούνελ κατευθυνόμενο προς Λαμία, αντιμετώπισε τη μεγάλη χιονόπτωση και αποφασίστηκε αντί της τοποθέτησης αλυσίδων, να ακολουθήσει το εκχιονιστικό μηχάνημα της Νομαρχίας που άνοιγε τον δρόμο.

ΒΙΝΤΕΟ


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ