Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Λίγο πιο κοντά η Λαμία. Παραδόθηκε ολόκληρη η Παράκαμψη Μακρακώμης, σε κυκλοφορία και το 2ο τμήμα της

Πιο σύντομη είναι εδώ και λίγες ημέρες η διαδρομή Καρπενήσι - Λαμία, καθώς δόθηκε σε χρήση και το δεύτερο τμήμα του έργου «Παράκαμψη Μακρακώμης».

parakampsi-makrakomis1

Από τον περασμένο Ιούνιο (2017) είχε παραδοθεί το κομμάτι του οδικού άξονα από τη διασταύρωση Μακρακώμης - Σπερχειάδας με κατεύθυνση τη Λαμία, που παρακάμπτει τη Μακρακώμη και τη Μάκρη.

Τώρα, οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους και το τμήμα από τα φανάρια στον κόμβο προς Σπερχειάδα μέχρι και το χωριό Βίτωλη.

Πλέον, ο οδικός άξονας από το Καστρί μέχρι και τη Βίτωλη, που περνά νότια της Μακρακώμης, έχει δοθεί στην κυκλοφορία σε όλο του το μήκος, συντομεύοντας αρκετά την απόσταση Λαμία – Καρπενήσι, καθώς τα οχήματα διατηρούν μια σταθερά υψηλή ταχύτητα για αρκετά χιλιόμετρα, αποφεύγοντας τη διέλευση από κατοικημένες περιοχές.

Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων είναι 9,6 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 3,1 αφορούν διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου και τα 6,5 νέα χάραξη.

Την εξέλιξη δεν άφησε ασχολίαστη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό τα εξής:

"Με τα χίλια ζόρια η παράκαμψη της Μακρακώμης παραδόθηκε στους πολίτες. Είναι γεγονός. Είναι από τα καθημερινά, αναγκαία έργα για να γίνεται πιο εύκολη η ζωή μας. Τα αναγκαία έργα που έχουν αρχή, μέση και ολοκλήρωση και δεν μένουν σε υποσχέσεις. Πιο γρήγορα πλέον το Λαμία-Καρπενήσι.".