Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κώστας Μπακογιάννης: «Ο Κουφοντίνας είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, χωρίς να έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας»

Ερώτηση και για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με αφορμή τη νέα άδεια που ζήτησε (και έλαβε σήμερα 9/2), περιέχεται στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης στα «Ευρυτανικά Νέα» που κυκλοφορούν.

bakogiannis koufontinas3

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς απάντησε σχετικά με τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα ως εξής:

«Δεν έχω να πω περισσότερα από ότι είπα και την πρώτη φορά. Ο Κουφοντίνας είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, και μάλιστα χωρίς να έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας. Χρησιμοποιεί την άδεια για να απολαύσει την ελευθερία του και τη ζωή. Τη ζωή που ο ίδιος στέρησε από αυτούς που σκότωσε και από εμάς που μείναμε πίσω.

Το κράτος τον επιβραβεύει και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Έτσι όμως δεν κλείνουν οι πληγές. Βαθαίνουν ακόμη περισσότερο. Την ίδια ώρα, για ακόμη μία φορά, η δημοκρατία μας, το μεγαλείο της οποίας τον βγάζει ακόμη και για δύο μέρες από τη φυλακή, απειλείται.».

Με μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία και 10 λέξεις, ο Κ. Μπακογιάννης σχολίασε, εξάλλου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη νέα άδεια Κουφοντίνα (δείτε ΕΔΩ).

Διήμερη άδεια

Σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού για τη 2ήμερη άδεια που αιτήθηκε και έλαβε. Πρόκειται για τη δεύτερη άδεια που δίνεται στον ισοβίτη της 17Ν, μετά την πρώτη «έξοδό» του από τη φυλακή πριν από δύο μήνες.

koufontinas-2i-adeia

Ο Δ. Κουφοντίνας εξέρχεται των φυλακών σήμερα (9/2), πηγή: Πρώτο Θέμα

Τραγική ειρωνεία

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 1935 όταν γεννιόταν στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας ο Παύλος Μπακογιάννης. Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Βουλευτή Ευρυτανίας το πρωί της Τρίτης 26ης Σεπτεμβρίου 1989, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Αύριο, 10 Φεβρουαρίου, την ώρα που ο δολοφόνος του, Δημήτρης Κουφοντίνας, θα απολαμβάνει τη διήμερη άδειά του, ο Παύλος Μπακογιάννης θα γιόρταζε τα 83α γενέθλιά του...

mpakogiannis-paulos12