Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Περίπτερο με 25 επιχειρήσεις λειτούργησε η Περιφέρεια Στερεάς στην Έκθεση «ΕΞΠΟΤΡΟΦ». Χωρίς εκπροσώπηση η Ευρυτανία

Η Στερεά Ελλάδα ήταν η τιμώμενη περιφέρεια στην 5η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας τις προηγούμενες ημέρες. Συνολικά 25 επιχειρήσεις και παραγωγοί της Στερεάς είχαν παρουσία με δικά τους περίπτερα στον χώρο της Περιφέρειας.perifereia-stereas-expotrof1

Απόυσα η Ευρυτανία

Εκ των 25 επιχειρήσεων, καμία δεν προέρχονταν από τον νομό Ευρυτανίας. Οι ντόπιοι επιχειρηματίες που «επενδύουν» στην εξωστρέφεια δεν είναι πολλοί, το ευρυτανικό προϊόν λίγες φορές «βγαίνει» προς τα έξω για να γίνει ευρύτερα γνωστό. Βέβαια, εξαιρέσεις υπάρχουν (και μάλιστα ιδιαίτερα επιτυχημένες), αλλά είναι γεγονός πως απαιτείται περισσότερη προσπάθεια.

Επιχειρήσεις ή παραγωγοί που επιθυμούν διευκρινήσεις για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης, μπορούν πάντα να επικοινωνούν με το γραφείο του  Εντεταλμένου Συμβούλου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θέμη Χειμάρα (Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594).

Παρουσία Μπακογιάννη

Τα στερεοελλαδίτικα μαγαζιά επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο για την επιχειρηματικότητα, Θεμιστοκλή Χειμάρα και τον πρόεδρο της αγροδιατροφικής σύμπραξης Στερεάς, Γιώργο Κελαϊδίτη.

Κατά την τελετή έναρξης της έκθεσης, αναφέρθηκε στην στρατηγική της Περιφέρειας για την στήριξη των επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να μεγαλώσουν, να αναπτυχθούν και να αποφέρουν κέρδος, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για την τοπική και την εθνική οικονομία.

«Η ανάπτυξη δεν είναι ευχή, δεν είναι αναμονή. Θέλει πρωτοβουλίες και δράση. Στην Στερεά Ελλάδα οι επιχειρήσεις όλων των κλάδων και η Περιφέρεια προχωρούν μαζί, κάνουμε πράξη αυτό που θα πρέπει να γίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Να είναι σύμμαχοι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας και να αλληλοστηρίζονται.

perifereia-stereas-expotrof2

Σε αυτή την περίοδο μπορούμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας, να τους δώσουμε τα μέσα για να βγουν στην παγκόσμια αγορά και να επιστρέψουν τα κέρδη τους σε έσοδα, θέσεις εργασίας και πρόοδο για όλους. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική που ακολουθούμε αποδίδει και με αυτό ως δεδομένο συνεχίζουμε στην ίδια πορεία ως ομάδα, ως οικογένεια» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στην έκθεση.