Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το νέο δημαρχείο Αγράφων. Έργο προϋπολογισμού 800.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ. Πρόταση για χρηματοδότηση κατέθεσε ο δήμος

Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της 24/1/18 (αρ. φύλλου 788)

Συμμάζεμα των διοικητικών του υπηρεσιών, επιχειρεί ο δήμος Αγράφων. Μετά την παραχώρηση του διώροφου πέτρινου κτηρίου, πρώην ειρηνοδικείο Αγράφων, στον δήμο, η δημοτική αρχή προχωρά στην αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με την κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων τόσο του νέου κτηρίου, όσο και του παλαιού δημαρχείου.agrafa-neo-dimarxeio-maketa1

ΦΩΤΟ. Η μακέτα του νυν δημαρχείου όπως θα διαμορφωθεί μετά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του

Τα έργα θα γίνουν στο Κερασοχώρι. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 800.000 ευρώ ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Αγράφων, φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη μελέτη του έργου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, μετά το πέρας των εργασιών, όλες οι διοικητικές υπηρεσίες του δήμου (Τεχνική, Οικονομική υπηρεσία καθώς και οι διοικητικές υπηρεσίες) θα συγκεντρωθούν στα δύο αυτά κτήρια το παλιό ειρηνοδικείο και το ανακαινισμένο νυν δημαρχείο. Τα γραφεία των ΚΕΠ στις πρώην δημοτικές ενότητες θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως επίσης και κάποιες υπηρεσίες στο παλιό πρώην δημαρχείο στη Δυτική  Φραγκίστα.  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσιεύουμε, ακριβώς όπως μας έστειλε, τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Αγράφων:

Υπέβαλε την Πρόταση Χρηματοδότησής του ο δήμος Αγράφων την 16η Ιανουαρίου 2018, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», κατόπιν σχετικής Προσκλήσεως, για την Πράξη με τίτλο «Διαμόρφωση του νέου διοικητηρίου δήμου Αγράφων» συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 800.000 ευρώ, ώστε να υπάρχει η χρηματοδότηση και να μην επιβαρυνθεί το ταμείο του δήμου.

 Η μελέτη που ο δήμος Αγράφων υπέβαλε ως είθισται με την αίτηση χρηματοδότησης, αφορά στην αποκατάσταση - διαμόρφωση συμπλέγματος τριών κτηρίων και επανάχρησή τους ώστε να εξυπηρετούν τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του δήμου Αγράφων. Πρόκειται για τα δύο ήδη χρησιμοποιούμενα κτήρια από τον δήμο Αγράφων, το σημερινό δημαρχείο και το παλιό δημοτικό σχολείο που χρησιμοποιείται ως αίθουσα Δ.Σ., καθώς και για το τρίτο κτήριο που βρίσκεται έναντι του δημαρχείου, το ειρηνοδικείο. Το συγκεκριμένο κτήριο, όντας κλειστό με ΦΕΚ από το 2012, όπως είναι ήδη γνωστό διεκδικήθηκε από την τωρινή δημοτική αρχή και τελικά επετεύχθη να παραχωρηθεί στον δήμο Αγράφων και να συμπεριληφθεί στο εν λόγω έργο.

Με την υλοποίηση του έργου θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών μας εξαιτίας της διασποράς των υπηρεσιών του δήμου Αγράφων και της μη λειτουργικότητάς τους λόγω  των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ τους και του μεγάλου χρόνου μετάβασης από τη μία υπηρεσία στην άλλη. Με τη συγκέντρωση των υπηρεσιών του δήμου μας (Οικονομική - Τεχνική - Διοικητική) στην έδρα του δήμου, πρωτίστως θα βελτιστοποιηθεί η  εξυπηρέτηση των δημοτών μας καθώς επίσης θα δημιουργηθούν  καλύτερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας. Παράλληλα, σημειώνεται ότι θα συνεχίσουν  να λειτουργούν τα δημοτικά καταστήματα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες με τη λειτουργία των ΚΕΠ. Επιπλέον, στη Δημοτική Ενότητα Φραγκίστας θα λειτουργήσουν και οι Υπηρεσίες: α) Κέντρο Κοινότητας, β)Κοινωνικό Παντοπωλείο, και γ)Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι».”

agrafa-eirinodikeio-maketa1

Το παλιό ειρηνοδικείο, κτήριο που βρίσκεται απέναντι από το δημαρχείο, όπως θα διαμορφωθεί μετά τις εργασίες συντήρησης.