Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Αναλαμβάνουν «δράση ζωής» στο Κερασοχώρι. Πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των κατοίκων στην παροχή Α’ Βοηθειών

Τις παραλείψεις του κεντρικού κράτους στον τομέα της Υγείας προσπαθούν να καλύψουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασοβιτών, που πρόσφατα έθεσαν πλάνο για την εκπαίδευση των κατοίκων του χωριού στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, με σεμινάρια, δημιουργία φαρμακείου προς άμεση χρήση και απόκτηση απινιδωτή.protes-boitheies-arxeio1

Ο σύλλογος αναφέρει τα εξής:

«Η Ευρυτανία είναι ένας τόπος που χαρακτηρίζεται πέρα από την φυσική της ομορφιά και για τις δυσκολίες που οι κάτοικοί της αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Όπως στα περισσότερα χωριά του νομού, έτσι και στο χωριό μας, το Κερασοχώρι, η ηλικιακή σύνθεση των κατοίκων του -το μεγαλύτερο ποσοστό είναι άτομα μεγάλης ηλικίας -αλλά και η δυσκολία στην πρόσβαση στις μονάδες υγείας και η έλλειψη αγροτικού ιατρού, έκαναν επιτακτική την ανάγκη μιας δράσης για την υγεία και συγκεκριμένα πρώτων βοηθειών».

Όπως εξηγούν, η «δράση ΖΩΗΣ» θα αναπτύσσεται σε τρεις άξονες θα περιλαμβάνει: σεμινάρια πρώτων βοηθειών στα πλαίσια της πολιτιστικής εβδομάδας του Συλλόγου, την ύπαρξη διαθέσιμου προς χρήση οργανωμένου φαρμακείου πρώτων βοηθειών, καθώς και την απόκτηση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (εύχρηστο από όλους με εκπαίδευση).

«Στόχος είναι όσοι από τους κατοίκους παρακολουθήσουν τα σεμινάρια να είναι σε θέση να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο σε κίνδυνο ως ότου εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε εξειδικευμένη δομή υγείας. Ο Σύλλογος μας ευελπιστεί στην συμμετοχή και στήριξη στην δράση του αυτή από όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη και φίλους του», καταλήγουν οι Κερασοχωρίτες.