Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Δήμος Αγράφων: Διαγράφουν χρέη για δημοτικά τέλη άνω των 48.000€. Διαφώνησαν 3 δημοτικοί σύμβουλοι και ψήφισαν «παρών»

Χρέη που ξεπερνούν τις 48.000 ευρώ -και αφορούν δημοτικά τέλη- διέγραψε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων κατά τη συνεδρίαση της 29ης Δεκεμβρίου 2017, έπειτα από σχετικά αιτήματα δημοτών, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη στις εγγραφές, όπως λάθος χρεώσεις, διπλοεγγραφές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως τα πρόσωπα στα οποία έχουν γίνει χρεώσεις… είναι ανύπαρκτα.

agrafa-mpapalis-takis

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Τάκης, ο οποίος τόνισε πως το Συμβούλιο μπορεί να προχωρήσει στη διαγραφή των τελών καθώς «είναι δυνατή η ολόκληρη ή μερική διαγραφή χρεών, όταν οι οφειλέτες απεβίωσαν χωρίς να αφήσουν περιουσία ή οι κληρονόμοι τους αποποιήθηκαν την κληρονομιά, όταν οι οφειλέτες δεν έχουν καθόλου περιουσία και η επιδίωξη της είσπραξης δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα επί τρία χρόνια, όταν η εγγραφή στους οριστικούς βεβαιωτικούς καταλόγους δημοτικών ή κοινοτικών φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών έγινε κατά τρόπο λανθασμένο ως προς τη φορολογητέα ύλη ή το πρόσωπο του φορολογουμένου ή όταν έγινε λανθασμένη πολλαπλή εγγραφή για το ίδιο είδος εσόδου και για το ίδιο πρόσωπο κ.ο.κ.», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διαγράψει δημοτικά τέλη συνολικού ποσού άνω των 48.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκαν λάθη σε 255 εγγραφές. Πρόκειται κυρίως για βεβαιωθέντα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως επίσης καθαριότητας, νεκροταφείου και βοσκής.

Με απώλειες

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι Τόλης Γεώργιος, Διώτης Σωτήριος και Ευάγγελος Κατσιφός, δήλωσαν «παρών», τονίζοντας ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί ως μοναδικό και να αναλυθεί, όπως και να δοθούν απαραίτητες διευκρινήσεις επί των διαγραφών, όπως έχουν τονίσει και σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια.