Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Μέχρι την Παρασκευή η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας 2018, αλλά και η κατάθεση πινακίδων. Ουρές σε τράπεζες και ΕΛΤΑ στο Καρπενήσι

Δύο ημέρες έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι κάτοχοι οχημάτων να τακτοποιήσουν οικονομικά την υποχρέωσή τους που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ και όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες, επίσης πρέπει μέχρι την Παρασκευή να προσέλθουν στην Εφορία, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.tameio-trapeza-arxeio1

Την Τετάρτη 27/12, από νωρίς το πρωί η αναμονή ήταν μεγάλη τόσο στα υποκαταστήματα τραπεζών όσο και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Καρπενήσι, καθώς η διήμερη αργία (Δευτέρα 25 και Τρίτη 26/12) των Χριστουγέννων προκάλεσε «συμφόρηση» στη διαδικασία πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας.

Μην ξεχνάμε πως για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία επίσης ως τις 29 Δεκεμβρίου.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, δεν απεστάλησαν ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του TAXIS και στη συνέχεια στην ένδειξη που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας. Αφού αναγράψουν τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος τους, θα μπορούν να βρουν το ειδικό έντυπο των τελών και να το εκτυπώσουν. Όσο για την κατάθεση των πινακίδων, να σημειωθεί ότι δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία. Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου. Για αυτό το διάστημα το ΙΧ δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας για αυτό.