Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

"Γωνιά Τέχνης" στην Π. Βίνιανη, το διήμερο 12-13 Αυγούστου, και τριήμερο σεμινάριο κομποδετικής στις 25-27/8

biniani-palia-apopsi1

Γωνιά Τέχνης

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Αυγούστου, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Π. Βίνιανης θα φιλοξενήσει την έκθεση Γωνιά Τέχνης, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων του δ. Αγράφων. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες θα εκθέσουν έργα ζωγραφικής, ξυλογλυπτικής και κοσμήματα, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της δημιουργικότητας και του πηγαίου ταλέντου.

Θα συμμετέχουν οι επαγγελματίες ζωγράφοι-εικονογράφοι: Φωτεινή Δεδούση και Σίσυ Κυλερτζή, ο ζωγράφος Γιάννης Ρίζος, ο ξυλογλύπτης Νικ. Ανδρεάκης, δάσκαλος στο εργαστήρι στην Κρέντη, οι ερασιτέχνες Γιώργος Καψάλης, Κωνσταντίνα Καψάλη και Μ. Αντωνοπούλου (ξυλόγλυπτα), Κελέζη Ζωή (κόσμημα-μικροαντικείμενα), Κελένη Ελένη (φωτογραφία).

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο (12/8) 11.30-13.30 και 18.00-20.00, Κυριακή (13/8) 11.30-13.30

Σεμινάριο κομποδετικής

Εξάλλου, το τριήμερο 25-26-27 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Παλαιάς Βίνιανης , σεμινάριο για την τέχνη της κομποδετικής (μακραμέ). Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τους βασικούς κόμπους της πανάρχαιας αυτής τέχνης που «γεννήθηκε» στους αργαλειούς. Παράλληλα με το σεμινάριο θα λειτουργήσει έκθεση με κοσμήματα και άλλες δημιουργίες σε μακραμέ από καλλιτεχνικό εργαστήρι. Εισηγήτρια θα είναι η κα Ελένη Λαζαράκη