Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Έφτασε η ελληνική βοήθεια: 500.000€ στον δήμο Καρπενησίου για την αποκατάσταση ζημιών από καιρικά φαινόμενα

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα», σχετικά με τη σημαντική κρατική οικονομική βοήθεια που επιτέλους μπήκε στα ταμεία του δήμου για την αντιμετώπιση των ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον δήμο Καρπενησίου τα τελευταία χρόνια.

xelidona-katastrofi-dromos1

Σημαντικό κονδύλι θα διατεθεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου προς Χελιδόνα

Χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει ο δήμος Καρπενησίου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο την κάλυψη μέρους των ζημιών και των κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου. Τα χρήματα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΣΑΕ571) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

O χειμώνας του 2015 και ο Ιούνιος του 2016 με τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις καταστροφές, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές στο οδικό δίκτυο του δήμου και κατολισθήσεις, που ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν μόνο από πόρους του δήμου. Ο δήμαρχος, απευθύνθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καταθέτοντας κοστολογημένη μελέτη, με τεκμηριωμένα στοιχεία της πραγματικής κατάστασης του οδικού δικτύου αλλά η χρηματοδότηση αργούσε.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου, μιλώντας στα Ε.Ν. δήλωσε: “Μετά από ένα σκληρό αγώνα πάνω από 1 χρόνο προσπάθειας με το Υπουργείο Υποδομών και τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή του, χρηματοδοτηθήκαμε με το ποσό των 500.000 ευρώ για αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου εντός των ορίων του δήμου Καρπενησίου. Ήδη είχαμε υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση, τεκμηριωμένο κοστολόγιο, το οποίο βέβαια ανέρχονταν στο 1 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση που πετύχαμε είναι πολύ σημαντική και ευχαριστούμε το υπουργείο. Τώρα ολοκληρώνουμε τη μελέτη για τη δημοπράτηση του έργου που πραγματικά θα δώσει λύση σε προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και τον Γενάρη του 2015 και τον Ιούνιο του 2016.”

Σε ερώτηση αν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη που να υποδεικνύει τις περιοχές που θα χρησιμοποιηθεί το κονδύλι αυτό, ο κ. Σουλιώτης είπε: “Υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη που αφορά κυρίως τμήματα του δρόμου προς Χελιδόνα, που είχε υποστεί και τις μεγαλύτερες ζημιές, αλλά θα γίνουν παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του δήμου που υπέστησαν ζημιές κατά τις δύο αυτές περιόδους.”.

Ο δήμος θα προκηρύξει το έργο: “Αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Καρπενησίου”, προκειμένου να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο του δήμου και να εξασφαλιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων.

"Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε , για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας", τόνισε ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης.