Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Έφθασαν τα 3 νέα αυτοκίνητα στον δήμο Αγράφων. Προμήθεια νέων πετρελαιοκίνητων επιβατικών 4x4 οχημάτων για την κάλυψη αναγκών

Στην ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου του προχώρησε ο δήμος Αγράφων, με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης, του κόστους συντήρησης και των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων του.

agrafa-3-oximata-4x4

Σε αναβάθμιση του στόλου των επιβατικών του αυτοκινήτων προχώρησε ο δήμος Αγράφων, που πριν από μήνες (τον Δεκέμβριο του ’16) είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια 4x4 οχημάτων. Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμος προέβη στην προμήθεια τριών νέων αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τρία αυτοκίνητα «τύπου Fiat Panda, 1250 κυβικών, πετρελαιοκίνητα και πολύ χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, που θα συμβάλλουν σε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων (τόσο σε καύσιμα, όσο και σε συντήρηση και επισκευές)», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Κάθε ένα από τα οχήματα κόστισε περί τις 17.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Παράλληλα, θα αποσυρθούν παλαιά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού (2.000 κ.ε και άνω), τα οποία ήταν ασύμφορα για τον δήμο, τόσο σε κατανάλωση όσο και σε κόστος συντήρησης.

Όπως τονίζουν οι αρμόδιοι, η απόσβεση της αγοράς θα έρθει πολύ σύντομα, καθώς πλέον τα οικονομικά δεδομένα όσον αφορά στα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας και τη συντήρηση αλλάζουν σημαντικά. «Με τα νέα αυτά οχήματα, ανανεώνεται ο στόλος των αυτοκινήτων του Δήμου, ώστε να καλύπτονται οι υπηρεσιακές του ανάγκες», καταλήγει η ανακοίνωση.