Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Διέγραψαν χρέη στα Άγραφα. Ο δήμος μηδένισε τα χρέη από δημοτικά τέλη σε 251 δημότες που ξεπερνούν τις 32.000€

mpampalis-takis-agrafa1

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Κώστα Τάκη, προχώρησε σε ομόφωνη απόφαση για τη διαγραφή βεβαιωθέντων χρεών από δημοτικά τέλη περασμένων ετών, σε 251 δημότες, ύψους 32.291,73 ευρώ, μετά από αίτησή τους, κάνοντας δεκτή τη θετική εισηγητική έκθεση της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για δημοτικά τέλη παρελθόντων ετών και σύμφωνα με τη λίστα των ονομάτων υπάρχουν χρέη ακόμη και από το 2002, δηλαδή από τους προηγούμενους δήμους έως και το 2013. Οι αιτήσεις των δημοτών για διαγραφή χρεών ήταν πολύ περισσότερες, αλλά πέραν των 251 περιπτώσεων, υπήρχε αρνητική εισήγηση από την Οικονομική Υπηρεσία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις υπόλοιπες αιτήσεις, για τις οποίες υπάρχει αρνητική εισήγηση από την Οικονομική Υπηρεσία για τη διαγραφή τους, αποφασίστηκε να  γίνει επανέλεγχος και να παρθεί εκ νέου απόφαση σε επόμενη συνεδρίαση. Οι λόγοι που ο δήμος αποφάσισε τη διαγραφή των χρεών δεν αναφέρεται.