Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

ev media-logo

Προτεραιότητα οι μεγάλες διοργανώσεις. Η κοινή θέληση για σπουδαία ραντεβού του υγρού στίβου στο Καρπενήσι, με αφορμή το F-4 του Πόλο

Δύο εβδομάδες απομένουν πλέον μέχρι τη διεξαγωγή του Φάιναλ 4 του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Ανδρών στο Καρπενήσι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δηλώνουν βέβαιοι πως η διοργάνωση θα στεφθεί με την αντίστοιχη επιτυχία του 2015.

polo-final-4-klirosi-athina

Στιγμιότυπο από τη διαδικασία της κλήρωσης των ημιτελικών του φάιναλ 4 του Πόλο, που θα γίνει στο Καρπενήσι. Διακρίνονται, πρώτος από αριστερά ο πρόεδρος του ΚΟΚ κ. Ντρίβας και πέμπτος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Τασιός

Δύο χρόνια μετά τη φιλοξενία του Φάιναλ 4 του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Ανδρών, το δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου φορά ξανά τα γιορτινά του για να υποδεχθεί τον ίδιο θεσμό, το διήμερο 19-20 Μαΐου 2017.

Οι σχέσεις αγαστής συνεργασίας ανάμεσα στην ΚΟΕ (Ομοσπονδία), την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον δήμο Καρπενησίου και τον Κολυμβητικό Όμιλο (ΚΟΚ) έχουν γίνει εμφανείς εδώ και αρκετά χρόνια, αφού το Καρπενήσι αποτελεί σταθερή επιλογή είτε για αγώνες κολύμβησης, είτε για τουρνουά πόλο εθνικών ομάδων ή συλλόγων.

Με αφορμή το επικείμενο μεγάλο αθλητικό ραντεβού, στο κλειστό κολυμβητήριο έγιναν κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα εργασίες συντήρησης, ενώ σκαλωσιές στήθηκαν για ένα απαραίτητο μίνι «λίφτινγκ», όπως σοβατίσματα-βαψίματα σε κολώνες του κτηρίου κ.α.

Το έργο ανακαίνισης στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου έχει συνολικό προϋπολογισμό 240.000 ευρώ (από πόρους της Περιφέρειας) και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ολική αντικατάσταση της στέγης.

Οι 4 μονομάχοι

Επιστέγασμα της συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των φορέων αποτελεί η επικείμενη διεξαγωγή του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας της Υδατοσφαίρισης Ανδρών, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαΐου. Προ ολίγων ημερών έγινε η κλήρωση των ημιτελικών: ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον πρώτο ημιτελικό τον ΠΑΟΚ (19/5, 18:00), ενώ ο Εθνικός τον ΝΟ Βουλιαγμένης (19/5, 20:00). Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 20/5, στις 18.00.

polo-olympiakos-time-out1

Τα εισιτήρια

Ένα από τα σημαντικά θέματα του διημέρου αποτελεί η διάθεση των εισιτηρίων ημιτελικών-τελικού. Όπως και το 2015, έτσι και τώρα, πρόθεση των διοργανωτών είναι να δοθεί έμφαση στην τοπική κοινωνία και τα παιδιά· άλλωστε, οι Ευρυτάνες δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά αθλητικά γεγονότα με πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Έτσι, ανακοινώθηκε ότι κάθε ομάδα θα λάβει περίπου 30 προσκλήσεις, ενώ οι υπόλοιπες θα δοθούν σε παιδιά και σε πολίτες του Καρπενησίου. Στις 19-20 Μαΐου τα αστυνομικά μέτρα αναμένονται αυστηρά και η είσοδος στο κολυμβητήριο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, τονίζουν οι υπεύθυνοι, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλότητα στις κερκίδες και η αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των (όποιων) οπαδών.

polo-final4-opadoi1

Μόνιμη επιλογή το Καρπενήσι

Η διαδικασία της κλήρωσης του Φ-4 έγινε παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων φιναλίστ, του Πρόεδρου της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Προέδρου του Κ.Ο Καρπενησίου κ. Κων/νου Ντρίβα κ.α.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τασιός τόνισε πως οι μεγάλες διοργανώσεις στο Καρπενήσι είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στις ομάδες που έφτασαν στο Final-4 του κυπέλλου. Ευχαριστώ την ΚΟΕ που μας επέλεξε και πάλι για αυτή τη σημαντική διοργάνωση. Η πισίνα του Καρπενησίου είναι φτιαγμένη για πόλο.

Είναι προτεραιότητα του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη οι μεγάλες διοργανώσεις στο Καρπενήσι. Η Περιφέρεια είναι αυτή φιλοξενεί τις συμμετέχουσες ομάδες. Δεν πληρώνουν κάτι οι ομάδες. Οι προσκλήσεις θα δοθούν σε παιδιά και πολίτες του Καρπενησίου, ώστε το κολυμβητήριο να είναι γεμάτο».

Παράλληλα ο κ. Γιώργος Κατσαρός, αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, «έβγαλε» είδηση, αποκαλύπτοντας πως υπάρχει σκέψη και πρόταση για διεξαγωγή κυπέλλου Ελλάδας στις Γυναίκες από την επόμενη σεζόν, με το Φάιναλ-4 να διεξάγεται στο Καρπενήσι.

Όπως ανέφερε: «Θα κάνουμε πρόταση ώστε να καθιερωθεί από του χρόνου κύπελλο γυναικών και το Φάιναλ φορ του να διεξαχθεί στο Καρπενήσι. Το θέλει ο Περιφερειάρχης. Δεν είναι ακόμη απόφαση του ΔΣ της ΚΟΕ. Είναι σκέψη και πρόταση».