Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Το Κερασοχώρι τιμά τον ήρωά του, τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή, την Τετάρτη 10 Μαΐου - Το πρόγραμμα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δήμος Αγράφων πραγματοποιεί εκδηλώσεις προς τιμή του Κερασοβίτη οπλαρχηγού Κώστα Βελή.

velis-protomi-kerasoxori1

Πέρασαν 196 χρόνια από τότε που ο Ευρυτάνας ήρωας κάλεσε τους συμπατριώτες του να εξεγερθούν κατά των Τούρκων τυράννων: «Αδελφοί ήλθεν η ώρα με το θέλημα του Θεού να ελευθερώσωμεν την πατρίδα από την τουρκικήν τυραννίαν. Λοιπόν άμα λάβετε το παρόν μου, να λάβετε τα άρματά σας και έλθετε όπου σας περιμένω εδώ εντός τριών ημερών, διότι ο καιρός δεν μας περιμένει περισσότερον να είμαστε έτοιμοι να κάμωμεν τα χρέη μας εις την πατρίδα», έγραφε στην προκήρυξή του. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στην έδρα του δήμου, στο Κερασοχώρι.

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στην ομώνυμη πλατεία του Κώστα Βελή, με την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων, τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή και τον πανηγυρικό της ημέρας από την δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Κρέντης κ. Ιωάννα Κουκουράβα.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση μουσικοχορευτικού προγράμματος από την Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη» υπό τη διεύθυνση της κας Τασολάμπρου Χρυσούλας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις θα συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Κερασοβιτών «Το Καραούλι».