Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Με κάθε επισημότητα οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στον δήμο Αγράφων. «Να μαχόμαστε για την ελευθερία», δήλωσε ο Θ. Μπαμπαλής

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, σε όλο το Δήμο Αγράφων. Στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων η μαθητιώσα νεολαία παρέλασε τιμώντας τους ήρωες του ’21, ενώ σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που λειτουργούν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

6

 

Στο Ραπτόπουλο, κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Θανάσης Σταμούλης, ενώ στην έδρα του Δήμου το Κερασοχώρι, κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Κωνσταντίνο. Στα Άγραφα, τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μάκκας, στη Γρανίτσα στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης και στη Δυτ. Φραγκίστα, ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τελώνης. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι ΤΚ και πλήθος δημοτών.

1

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο δήμαρχος Αγράφων δήλωσε:

 

«Διπλή γιορτή σήμερα (σ.σ 25/3) για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και το μήνυμα που πρέπει να λάβουμε είναι αυτό της εθνικής υπερηφάνειας και της ορθόδοξης πίστης μας, διότι ο συνδυασμός αυτών των δύο μας ελευθέρωσαν. Είναι σημαντικό να τιμούμε όσους πάλεψαν για την ελευθερία μας, μία ελευθερία για την οποία ως φαίνεται πρέπει να μαχόμαστε από όλα τα μετερίζια. Βλέποντας τη νέα γενιά να τιμά τους προγόνους μας, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας, για να τους μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και τις αρχές μιας ελεύθερης και αγέρωχης Ελλάδας. Χρόνια πολλά σε όλους».

3

4

7