Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Δύο φορές χρυσός ο Αντωνίου στο «Apollo Cup»

Ο Ευρυτάνας πρωταθλητής κυριάρχησε στους Διεθνείς Αγώνες Χιονοδρομίας «Apollo Cup», που διεξήχθησαν στον Παρνασσό το τριήμερο 3-5 Μαρτίου.

antoniougiannisapollo

Στους βαθμολογούμενους και διεθνείς αγώνες, που διεξήχθησαν εντός συνόρων ο 22χρονος χιονοδρόμος απέδειξε για μία ακόμα φορά την αξία του και φυσικά τον τίτλο του Πρωταθλητή και κυρίως Κυπελλούχου Ελλάδας, που κατέχει. Αρχικά, την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο άθλημα του γιγαντιαίου σλάλομ τερμάτισε πρώτος με συνολικό χρόνο 1:36.40 και 65.18 βαθμούς ποινής, αφήνοντας δεύτερο τον συνομήλικο συναθλητή του στην Εθνική ομάδα Γιάννη Πρώιο.

Δύο ημέρες μετά (5/3), ο Γιάννης επανέλαβε τον θρίαμβό του, αυτή τη φορά στο απλό σλάλομ, κερδίζοντας στο νήμα τον Σκοπιανό Αντόνιο Ριστέφκσι. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Έλληνας κατέγραψε χρόνο 1:22.63 και ο 27χρονος Σκοπιανός 1:22.64!! Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νικόλαος Τζιόβας, 1.29’’ πίσω από τον Αντωνίου.

antoapoll

….και άτυχος

Το Σάββατο (4/3) αγωνίστηκε δεύτερη φορά στο άθλημα του γιγαντιαίου σλάλομ, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη καθώς του βγήκε το πέδιλο του, με αποτέλεσμα να μην πάρει κατάταξη. Την Κυριακή (5/3), μετά το δεύτερο χρυσό έτρεξε ξανά σε απλό σλάλομ, όμως ένα στιγμιαίο λάθος τον έριξε στην 5η θέση στην πρώτη διαδρομή και πιέζοντας στη δεύτερη με στόχο να ανεβεί στο βάθρο είχε έξοδο με αποτέλεσμα να μην πάρει κατάταξη!

Στους αγώνες συμμετείχαν 60 περίπου αθλητές από έξι (6) χώρες: Ελλάδα, Κύπρος, Μαρόκο, Μαυροβουνιο, Λιχτενστάιν και FYROM. Να επισημάνουμε πως την απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Γιάννη Αντωνίου, όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής έκανε ο πατέρας του Δημήτρης ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΟΧΑ Εθνικών ομάδων.

Συνεχίζει…

Ο Γιάννης Αντωνίου δεν έχει χρόνο ούτε για πανηγυρισμούς και ούτε για εφησυχασμό. Από σήμερα Παρασκευή βρίσκεται στη Βουλγαρία, όπου το διήμερο 10-11 Μαρτίου θα τρέξει στο Borovets 2 αγώνες απλού σλάλομ.