Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Προβλήματα και καταστροφές προκαλούν τα ανεπιτήρητα ζώα εντός του οικισμού Βίνιανης. Επιστολή - καταγγελία του τοπικού συλλόγου

Τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα και βοοειδή) αποτελούν συχνά σημαντικό πρόβλημα για τους κατοίκους χωριών ή οικισμών του νομού Ευρυτανίας, καθώς τα τετράποδα προξενούν καταστροφές και ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία.biniani-agelades1

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και στη Νέα Βίνιανη και για τον λόγο αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βίνιανης «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» συνέταξε και απέστειλε επιστολή προς κάθε αρμόδιο φορέα (Δήμο Αγράφων, Α.Τ Κερασοχωρίου) ώστε να εξευρεθεί λύση «πριν έχουμε και τίποτα χειρότερο στο χωριό μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΝΙΑΝΗΣ

10-2-2017

Προς: Κάθε αρμόδιο φορέα

“Αξιότιμοι Κύριοι, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε και να αναφέρουμε ένα πλήθος από ζημιές (φωτο) και άλλες ασχήμιες που λαμβάνουν χώρο εντός του οικισμού της νέας Βίνιανης, λόγω της παντελούς αδιαφορίας από συγκεκριμένο συγχωριανό μας ιδιοκτήτη ενός αριθμού από ζώα τα οποία έχει αφήσει να κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο χωριό και να προκαλούν καταστροφές.

Με διάθεση πλήρους αδιαφορίας και μηδενικό σεβασμό προς τους συγχωριανούς του, ο συγκεκριμένος κύριος είναι πλήρως υπεύθυνος για πλήθος ζημιών, όπως καταστροφή σε δέντρα, φράχτες σπιτιών, πινακίδες που είχε τοποθετήσει ο Σύλλογος, ακαθαρσίες παντού ακόμα και εντός της νέας παιδικής χαράς -ακόμα και ατυχήματα από σύγκρουση αγελάδας με αυτοκίνητο έχει συμβεί. Η απάντηση του ιδίου είναι ότι δεν τον απασχολεί το θέμα και ότι είναι σε ηλικία που κανείς δεν μπορεί να του κάνει τίποτα. Ειλικρινά επειδή αυτό το θέμα είναι πλήρως γνωστό εδώ και καιρό και λύση δεν βρίσκεται, αναρωτιόμαστε πραγματικά τι άλλο πρέπει να γίνει για να δοθεί ένα οριστικό τέλος από το να μετατραπεί το χωριό μας σε στάνη. Θα εκτιμούσαμε πραγματικά τα αρμόδια όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δοθεί μια λύση. Είναι απαράδεκτο λόγω της αδιαφορίας του ενός, ένα ολόκληρο χωριό να ταλαιπωρείται.

Κύριοιπαρακαλούμε αντιμετωπίστε το θέμα άμεσα πριν έχουμε και τίποτα χειρότερο στο χωριό μας. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν αύριο-μεθαύριο χτυπήσει ένα παιδί; Ας μην φτάσουμε εκεί μάλλον.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Ράπτης Αποστόλης

biniani-pinakida-zoa1