Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τα σχολεία της Γρανίτσας στη νέα εποχή. Γνωστή τράπεζα χορήγησε 5.000€ για την τεχνολογική αναβάθμιση μαθητών & σχολικών μονάδων

Στο πλαίσιο της ομαλής και ανεμπόδιστης λειτουργίας του διαδικτυακού φροντιστηρίου στα δυσπρόσιτα σχολεία της Ευρυτανίας που ξεκινά σε λίγες μέρες (θεσμός στον οποίο έχουν αναφερθεί αναλυτικά τα «Ευρυτανικά Νέα»), γνωστή τράπεζα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών, χορηγώντας δωρεάν τάμπλετ (φορητός υπολογιστής-οθόνη) σε όλους τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της Γρανίτσας.

granitsa-tablet11

Συγχρόνως, όπως αναφέρεται, για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, πολύ σύντομα αναμένεται να εξοπλίσει το Δημοτικό σχολείο Γρανίτσας με διαδραστικό πίνακα, προζέκτορα και ηχοσύστημα. «Με το νέο σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης, οι μαθητές εκτός των άλλων θα μπορούν μέσα από το σχολείο τους να επικοινωνούν με άλλους μαθητές σχολείων του εσωτερικού και του εξωτερικού, διευρύνοντας έτσι τη σκέψη τους, να βλέπου εκπαιδευτικές ταινίες κλπ.», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Αδελφότητας. Συνολικά η χορηγία της τράπεζας ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

Στην εκδήλωση που έγινε το Σάββατο (11/2) στο Δημοτικό Σχολείο της Γρανίτσας (ΦΩΤΟ), παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη του εν λόγω τραπεζικού οργανισμού, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς και μαθητές. Για τη σωστή χρήση του διαδικτύου, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει σχετική ενημέρωση από ειδικούς στη Γρανίτσα.