Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

ev media-logo

Γάμο κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης Λειτουργίας, τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στα Λεπιανά

Το μυστήριο του γάμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στα Λεπιανά Ευρυτανίας.

gamos-lepiana-theia-leitourgia

Σύμφωνα με το www.romfea.gr, «εκατοντάδες πιστοί και καλεσμένοι βρέθηκαν μάρτυρες στο γάμο της θυγατρός του π. Δημητρίου Κοτούλα, εφημερίου Λεπιανών, Αργυρώς, μετά του Κωνσταντίνου Παρασκευόπουλου, δυο ευλογημένων, μορφωμένων και ευλαβεστάτων νέων, που ετελέσθη μέσα στη Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Λεπιανών, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, που ήταν πλαισιωμένος από τους Αρχιερατικούς Απεραντίων και Αγραίων και ιερείς της περιοχής».

Ο επιχώριος Επίσκοπος, κατά τη διάρκεια των Μυστηρίων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο τελούμενο Μυστήριο του Γάμου, μέσα στη Θεία Λειτουργία που στις μέρες μας φαντάζει πολύ περίεργο και πρωτότυπο, τονίζοντας ότι στην πρώτη Εκκλησία όλα τα μυστήρια, ακόμη και οι ακολουθίες, ήταν συνδεδεμένα με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

«Παλαιότερα τα μυστήρια της Εκκλησίας (όπως Γάμος, Ευχέλαιο, Βάπτιση) γινόταν μέσα στην Θεία Λειτουργία», είπε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου και συνέχισε. «Με την αλλαγή των δεδομένων και το πνεύμα της εκκοσμίκευσης καθώς και την απουσία πνευματικής κατάρτισης αυτά τα μυστήρια απομακρύνθηκαν από την Θεία Λειτουργία ή άλλα κατέστησαν απλά ένα κοσμικό γεγονός. Αυτή η νοσηρή αντίληψη όμως πρέπει να αλλάξει», επεσήμανε ευχόμενος στους νεόνυμφους να έχουν στη ζωή τους πάντα τον Χριστό και την μεταξύ τους αγάπη.

«Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, προχείρησε εις Αρχιμανδρίτη, τον άξιο εργάτη του Ευαγγελίου π. Γεράσιμο Τσιρώνη, εφημέριο της Ενορίας Φουρνά, απευθύνοντας του λόγους νουθεσίας και αγάπης εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκεια του για την διακονία και το έργο του στην Μητρόπολη Καρπενησίου, ευχόμενος να σταθεί άξιος του φορτίου του Σταυρού που του έδωσε η εκκλησία’. Με μεγάλη χαρά, οι συλλειτουργούντες ιερείς, κέλευσαν τον βαθύτατα συγκινημένο π. Γεράσιμο στον Μητροπολίτη, ενώ όλος ο κόσμος αναφώνησε το «άξιος» προς τον νέο Αρχιμανδρίτη», αναφέρει επίσης το romfea.gr

Πηγή & φωτο: romfea.gr