Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Ο Καπετάν Ερμής, για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου – Και συλλυπητήρια επιστολή για τον Η. Λιάσκο

"Mε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης, Προέδρου και Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, οι Αντιστασιακές Οργανώσεις αποτίνουν φόρο τιμής στην μνήμη του ανεπανάληπτου οραματιστή και πολιτικού. Του ηγέτη που με τον νόμο 1285/1982 αναγνώρισε την ΕΑΜΙΚΗ Εθνική Αντίσταση και θεμελίωσε την Εθνική συμφιλίωση.

kapetan-ermis-priovolos-korisxades1

Τον Ηγέτη, οραματιστή που έσβησε τις πληγές του αδελφοκτόνου και καταστροφικού εμφυλίου πολέμου κι έφερε στο προσκήνιο τις προοδευτικές δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, και άνοιξε δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση των πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας. Του ηγέτη που σαν Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξάλειψε τις πολιτικές διακρίσεις, κατάργησε τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και εμπέδωσε τη δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία στον τόπο μας, διεύρυνε τις δημοκρατικές κατακτήσεις και διαμόρφωσε το πλαίσιο της λαϊκής συμμετοχής, της αποκέντρωσης και της δημοκρατικής οργάνωσης του κράτους, πάνω σε μία φιλολαϊκή κατεύθυνση ανακούφισης των αδυνάμων στρωμάτων του λαού μας.

Οι αντιστασιακές μας οργανώσεις στέκονται με σεβασμό και εκτιμούν με τον πλέον θετικό τρόπο την μεγάλη του συμβολή στην αναγνώριση της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης και όλων των αγωνιστών που συμμετείχαν σε αυτή.

Τιμούν τη μεγάλη του συμβολή στο στέριωμα των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και πιστεύουμε πως οι παρακαταθήκες του αποτελούν ορόσημο και οδηγό για τους νεώτερους, ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να ξαναβρεί το δρόμο της και να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο ξαναζωντάνεμα της Ελπίδας για μια Ελλάδα της Δημοκρατίας, της Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Προκοπής και Αλληλεγγύης".


Με εκτίμηση και αγάπη

Για το Δ.Σ της    

Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Π.Ο.Α.Ε.Α.

Για το Δ.Σ του

Πανελλαδικού Συλλόγου

Μνήμης Άρη Βελουχιώτη


Ο Πρόεδρος

Βασίλης Πρόβολος-

Καπετάν Ερμής

 

«Καλό ταξίδι αξέχαστε αδελφέ»

"Ο Βασίλης Πριόβολος Καπετάν Ερμής Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης  (Π.Ο.Α.Ε.Α.) και του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη, εκ μέρους των δύο αντιστασιακών οργανώσεων εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους για τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού τέκνου της Ευρυτανίας και Προέδρου της Πανευρυτανικής Ένωσης Ηλία Λιάσκου.

Θρηνούμε μαζί με όλους τους απανταχού Ευρυτάνες για την μεγάλη απώλεια.

Καλό ταξίδι αξέχαστε αδελφέ και συμπατριώτη Ηλία."