Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Γ.Σ. Άτλας (μπάσκετ με καρότσι): Μαθήματα ζωής στο παρκέ

Από την Κυριακή 13 - Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου προπονείται στο ξενοδοχείο Μοντάνα, η ομάδα μπάσκετ με καρότσι Άτλας, που ανήκει στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (τον μεγαλύτερο φορέα κινητικά αναπήρων στην Ελλάδα).

ATAN-4

Ο αθλητικός σύλλογος βρίσκεται στο Καρπενήσι, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, καθώς θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα μπάσκετ, που αρχίζει στις 5 Οκτωβρίου. Λόγω της γνωριμίας με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Μοντάνα κ. Γατένιο ο Άτλας ανηφόρισε και επέλεξε να προετοιμαστεί ευρυτανικά, γεγονός που επιδίωξε χωρίς επιτυχία πέρσι.

Atan-5

Οι αθλητές και η ...χειροβομβίδα
Στην ομάδα του Άτλαντα ανήκουν οι ακόλουθοι αθλητές: Ζώης, Αδαμόπουλος, Χριστοδούλου, Σπαθής, Aν. Κωνσταντινόπουλος, Β. Κωνσταντινόπουλος, Κότσαρης, Ζαφειρόπουλος, Χαλδαίος, Βάσσης, Λιανός και ο έγχρωμος από το Τζιμπουτί Γκουμά Νικιντουμάνα, ο οποίος έμεινε ανάπηρος από χειροβομβίδα, που έσκασε όταν προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα!Ο Άτλαντας ατόμων με αναπηρία μετρά δύο χρόνια ζωής, όμως ξεπερνώντας τις προσδοκίες των ανθρώπων του συλλόγου, φέτος ήταν φιναλιστ του Κυπέλλου, ενώ τερμάτισαν στη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Έδρα του Άτλαντα είναι στα Κάτω Πατήσια, με έδρα της ομάδας το Μετς στο Παγκράτι.

atan-6

Ο Ευρυτάνας τεχνικός κ. Ζώτος
Από την Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας (την οποία επισκέπτεται συχνά) κατάγεται ο προπονητής του Άτλαντα Σεραφείμ Ζώτος, που θεωρείται ο κορυφαίος τεχνικός στην κατηγορία του μπάσκετ με καρότσι.  Ο κ. Ζώτος έχει αναλάβει στο παρελθόν σε μη ανάπηρους, ενώ διετέλεσε για 13 χρόνια τιμ μάνατζερ του Πανελληνίου, από όπου αποχώρησε το 2010, λόγω των υποχρεώσεών του ως εκπαιδευτικού.

atan-3

Ο Ευρυτάνας πρόεδρος κ. Βίγλας
Ο Αθανάσιος Βίγλας κατάγεται από τον Ασπρόπυργο (Αντράνοβα) Ευρυτανίας και είναι Πρόεδρος του Άτλαντα, αλλά και Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών. “Υπάρχει ανάπηρη αντίληψη, όχι ανάπηροι άνθρωποι”, δηλώνει ο κ. Βίγλας (διαβάστε την συνέντευξη σε άλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας).

atan-7

atan-1

atan-11

ATAN-16

atan-3

ATAN-14

ATAN-12

ATAN-17

ATAN-15

ATAN-13

atan-9

atan-8

atan-10

atan-20

atan-18

atan-19