Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τίμησαν τους πεσόντες στο Νιμάτι της Χρύσως, που εκτελέστηκαν το ’42 από τους Ιταλούς φασίστες. ΦΩΤΟ

Όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, στην Τοπική Κοινότητα της Χρύσως πραγματοποιήθηκε (το Σάββατο 22/8) τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των επτά (7) πατριωτών, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που τον ματωμένο Δεκέμβρη του ’42 βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν στη θέση Νιμάτι από τους Ιταλούς φασίστες.

nimati-xrisw-2015-1

Μετά την Θεία Λειτουργία στο Εξωκλήσι του Αγίου Σεραφείμ, ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στη θέση Νιμάτι, κατάθεση στεφάνων, και εν συνεχεία στην πλατεία της Χρύσως έγιναν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί από τους επισήμους προσκεκλημένους καθώς και η κεντρική ομιλία από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων κ. Κατσιφό Ευάγγελο.

Στην εκδήλωση μνήμης παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Αγράφων κα Φεγγούλη Βασιλική, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τσιτσάνης Λάμπρος, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ζαμπέλης Μάριος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χρύσως κ. Καρανίκας Ηλίας, ο κ. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος ως απόγονος θύματος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Χρυσιωτών κ. Αντώνης Καρανίκας και ο Πρόεδρος του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης κ. Μαντής Παντελής.

 nimati-xrysw-2015-2

 nimati-xrysw-2015-3