Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τιμούν τον Γεώργιο Καφαντάρη στην Ανατολική Φραγκίστα. Τετραήμερες εκδηλώσεις στη γενέτειρά του, δείτε το πρόγραμμα

Τετραήμερες θα είναι φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ανατολική Φραγκίστα προς τιμήν του ιστορικού, πολιτικού και πρωθυπουργού Γεώργιου Καφαντάρη (1873-1946).

kafantaris-georgios1

Τα «Καφαντάρεια» συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια ζωής, καθώς διοργανώνονται από το 1985. Συνδιοργανωτές θα είναι ο Δήμος Αγράφων, το Ίδρυμα Γ. Καφαντάρης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολ. Φραγκίστας.

Το πρόγραμμα

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, 8 Αυγούστου 2015, αρχικά με την τέλεση Εσπερινού (7.00) στον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων. Στις 7.45 θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν η κατάθεση στεφάνων, οι χαιρετισμοί των επισήμων και ο πανηγυρικός της ημέρας, ενώ θα απονεμηθούν και τιμητικές πλακέτες. Ύστερα θα τηρηθεί 1’ σιγής στη μνήμη του Γ. Καφαντάρη, και θα γίνει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Γύρω στις 9 το βράδυ, το χορευτικό τμήμα του Ι.Ν Αγίου Νεκταρίου Κρέντης θα παρουσιάσει στο κοινό παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα ακολουθήσει αργότερα παραδοσιακό γλέντι.

Την Κυριακή 9 και Δευτέρα 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο του θεσμού «Καφαντάρεια», θα διεξαχθούν Τουρνουά Τάβλι (ώρες 4 - 6 το απόγευμα) και Μπάσκετ (6-8 το απόγευμα), ενώ η αυλαία θα πέσει την Τρίτη (11/8) με Θέατρο Σκιών (9.00 το βράδυ) και προβολή ντοκιμαντέρ στην κεντρική πλατεία του χωριού, γύρω στις 10.00 το βράδυ.