Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Γιάννης Μπουρούσης: "Θα έπρεπε να παρακαλάνε για να παίξουν στην Εθνική. Είμαστε σκορποχώρι "

Συνέντευξη που θα προκαλέσει αίσθηση παραχώρησε ο Γιάννης Μπουρούσης στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Ο Έλληνας σέντερ καυτηρίασε τις απουσίες βασικών παικτών, αναφέρθηκε στο θέμα της ασφάλισης, λέγοντας πως όλοι είναι τακτοποιημένοι, ενώ δεν κρύφτηκε όταν ρωτήθηκε για τις... σφαλιάρες που έφαγε η Εθνική σε προηγούμενες διοργανώσεις.
BOUROUSIS
Άλλο ένα καλοκαίρι εδώ, πιστός στην εθνική ομάδα...
Για μας η εθνική δεν είναι υποχρέωση, αλλά τρόπος ζωής. Θέλουμε να βρισκόμαστε εδώ ….

Για σένα το κορμί σου δεν είναι η περιουσία σου, όπως είπε πρόσφατα ο Κουφός; Δεν σκέφτηκες ποτέ να το προστατέψεις, όπως ο Κουφός;
Δεν θα ασχοληθώ με το τι λέει ο Κουφός και ο κάθε Κουφός. Εγώ ξέρω ότι φέτος πήρα μόνο 18 μέρες άδεια και μετά ήρθα κατευθείαν εδώ γιατί το θέλω πολύ, το γουστάρω. Η Εθνική ομάδα μού έχει προσφέρει πάρα πολλά από τότε που ήμουν 18 χρόνων μέχρι σήμερα κι εγώ αυτά δεν τα ξεχνάω. Γι' αυτό έρχομαι κι ας είχα μόνο 18 μέρες για να ξεκουραστώ κι ας άφησα τη γυναίκα και το παιδί μου πάλι πίσω.

Τουλάχιστον, είσαι ασφαλισμένος;
Ναι, είμαι ασφαλισμένος. Κοίτα, δεν θέλω να πω τίποτα γι' αυτά τα πράγματα. Έχω διαβάσει τι έχει συμβεί όλο αυτό τον καιρό, έχω μάθει, αλλά δεν θέλω να τα συζητήσω. Πάντως, όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ είμαστε ασφαλισμένοι...

Μέχρι να αρχίσει η προετοιμασία, πάντως, μ' αυτά τα θέματα ασχολούμαστε...
Στην Ελλάδα ζεις, τι περίμενες; Σε όλους εδώ αρέσει η ίντριγκα... Γιατί είμαι σωστός, το ξέρω, και δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο.

Οι απουσίες παικτών όμως δεν είναι ίντριγκα. Είναι γεγονός. Και δεν ήταν όλες δικαιολογημένες...
Μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έτσι δεν είναι; Κανονικά έπρεπε να παρακαλάνε όλοι να παίξουν σε μια τέτοια διοργάνωση, όχι να τους παρακαλάνε. Το έχουμε κάνει σκορποχώρι! Ο Χάκετ στην Ιταλία έφαγε έξι μήνες στο κεφάλι επειδή δεν πήγε στην εθνική. Η ΕΟΚ έχει τιμωρήσει ποτέ κανέναν; Όχι. Είναι λάθος της!! Αν υπήρχε τιμωρία από την πρώτη στιγμή δε θα είχαμε αυτά τα φαινόμενα.

Υστέρα από όλα όσα είπαμε παραπάνω, τι πάμε να πετύχουμε στην Ισπανία;
Να έχουμε την υγεία μας, να τελειώσουμε το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας, να βγει κι η κούραση έπειτα από αυτό και βλέπουμε. Τώρα βάζουμε τις βάσεις, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά μας. Και δεν είναι καλό να μιλάμε πολύ. Γιατί και πέρυσι μιλούσαμε πολύ και είδες πώς τα κάναμε στο Ευρωμπάσκετ.

Ο προπονητής είναι νέος στην Εθνική, αλλά εσύ ειδικά τον ξέρεις πολύ καλά...
Όλο το επιτελείο είναι θετικό και υγιές. Γνωριζόμαστε χρόνια, ξέρω πράγματι τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα κι είμαστε σε καλό δρόμο.

Δεν σε βοηθά λίγο παραπάνω αυτό…;
Θέλει και ρώτημα; Ειδικά για τους συγκεκριμένους προπονητές. Ο Φώτης (σ.σ. Κατσικάρης) ήταν ο πρώτος προπονητής που γύρισε να με κοιτάξει και να ασχοληθεί μαζί μου όταν είχα πρωτοπάει στην ΑΕΚ. Ο Θανάσης (σ.σ. Σκουρτόπουλος) έλιωσε μαζί μου στις ατομικές προπονήσεις, τον καιρό που αντιμετώπιζα κάποια σοβαρά προβλήματα τραυματισμών... Αλλά και με τον Γιάννη Μεριχωβίτη και τον Δημήτρη Πρίφτη αργότερα στην ΑΕΚ συνεργάστηκα πολύ καλά. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό.