Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Βασιλειάδης: "Η Εθνική είναι τιμή για κάθε αθλητή"

Πιστός στρατιώτης της Εθνικής Ελλάδος και από τα ελάχιστα “καθαρόαιμα” 3αρια της ομάδας είναι ο Κώστας Βασιλειάδης (2,00μ.). Ο 30χρονος (15 Μαρτίου 1984) σούτινγκ γκαρντ βρίσκεται στο Καρπενήσι και είναι έτοιμος να προσφέρει στην ελληνική ομάδα το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει σε ένα μήνα στην Ισπανία.
VASIL
Γι' αυτόν όμως τονίζει δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη:
Όταν σε καλεί η Εθνική Ομάδα, είναι τιμή για κάθε αθλητή. Εγώ τουλάχιστον, δέχομαι την κλήση κάθε χρόνο με μεγάλη χαρά. Δεν μπορεί να αισθάνεσαι κάτι διαφορετικό, όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αποστολή, το Παγκόσμιο και σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να πάμε καλά.

Για τον νέο προπονητή Φώτη Κατσικάρη (με κοινή θητεία στην Μπιλμπάο) σχολιάζει χαρακτηριστικά:
Υπάρχει καινούριος προπονητής και μαζί μια διαφορετική φιλοσοφία, την οποία γνωρίζω, καθώς συνεργάστηκα μαζί του τρία χρόνια. Όταν όλα τα παιδιά αρχίσουν να μαθαίνουν αυτή τη φιλοσοφία, θα ευχαριστηθούν και το παιχνίδι. Μέσα από τις προπονήσεις θα μάθουμε να παίζουμε μαζί και πάλι, θα γίνουμε ομάδα, θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία.

Για τη φιλοσοφία του Κατσικάρη ο 30χρονος “εκτελεστής” δήλωσε:
Είναι ένας προπονητής που θέλει η ομάδα του να τρέξει, να πηγαίνει στα ριμπάουντ, να βγάλει αιφνιδιασμούς... Η δική του φιλοσοφία έχει να κάνει με το γρήγορο παιχνίδι, ενεργοποιεί και δίνει ρόλους και στους πέντε παίκτες μέσα στο παιχνίδι, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κάνει και τους 12 παίκτες που έχει στη διάθεσή του -ή τους 16 στην προετοιμασία τώρα- σημαντικούς!
VASILEIADIS-1
Για την περσινή αποτυχημένη πορεία της Εθνικής υπογράμμισε:
Είναι κίνητρο... Τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ανδρών έχει μείνει μακριά από το μετάλλιο, μακριά από τις ψηλές θέσεις και είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει. Δεν θέλουμε να πούμε μεγάλα λόγια. … Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά που κάνουμε τώρα, να είμαστε δυνατοί και να μην έχουμε τραυματισμούς. Η Εθνική Ελλάδας έχει δείξει ότι μπορεί να νικήσει τον κάθε αντίπαλο.

Για την αρχή στο ΟΑΚΑ και τοις σκέψεις που του ήρθαν στο νου ο Βασιλειάδης τόνισε:
Κάθε χρόνο σκέφτομαι την παρέα... Σκέφτομαι πόσο καλά περνάμε και εκτός προπονήσεων με τα υπόλοιπα παιδιά, πόσο ενωμένοι είμαστε σε έναν κοινό στόχο, αλλά και στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα. Παραμένουμε παρέα και είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία αυτής της ομάδας. 

Πηγή:  basket.gr/press