Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Άκυρο το δάνειο της «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε»; Αποκαλυπτικά νέα στοιχεία για το δάνειο της εταιρείας φέρνει η δημοσιογραφική έρευνα των "Ευρυτανικών Νέων"

evritania-ae-ktirio

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία που καταγράφονται για πρώτη φορά, προκύπτει μια σειρά παρατυπιών οι οποίες ωστόσο έχουν ακυρωτικό χαρακτήρα βάσει της κείμενης νομοθεσίας. Τα "Ευρυτανικά Νέα", μόλις την περασμένη Τετάρτη, είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη συμβολαιογραφικής πράξης με τίτλο "Πράξη Συμβιβασμού με αναγνώριση χρέους συνολικού ποσού 2.632,553,57 ευρώ", που συνυπογράφηκε μεταξύ του τότε νομάρχη και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της "ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε." κ. Κώστα Κοντογεώργου και των τότε 24 εργαζομένων της εταιρείας.

Η συμβολαιογραφική πράξη ήταν απαιτητό έγγραφο για την σύναψη του δανείου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία (ν. 3491/06, άρθρο 17, παρ. 1.) βάσει της οποίας ελήφθη το δάνειο των 4,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, η αναγνώριση των χρεών σχετικά με οφειλές προσωπικού απαιτούσε είτε…

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.