Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τάκης Λεμονής: "Δείξτε ενδιαφέρον για το Αθλητικό Κέντρο"

Αποκλειστική συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο προπονητής του Λεβαδειακού Τάκης Λεμονής. Ο πολύπειρος τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάζεται η ομάδα του, όμως ζητάει από τους υπευθύνους να έχουν σε καλύτερη κατάσταση τους αγωνιστικούς χώρους του Αθλητικού κέντρου. Ο 53χρονος Λεμονής μίλησε ακόμα για τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία, τη φθίνουσα πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ στον επίλογό αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή της Λεβαδειακού Γιώργο Γεωργίου, ενώ μνημόνευσε τις καλύτερες στιγμές, όταν ήταν παίχτης και προπονητής του Ολυμπιακού.

LEMONIIIS

Κ. Λεμονή σας καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Μετά από χρόνια ήρθατε και πάλι Καρπενήσι. Που οφείλεται αυτή η επιλογή;
Ήταν ένας συνδυασμός κριτηρίων. Λόγω της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα, όλες (σχεδόν) οι ομάδες προσπαθούν να βρουν τρόπους, ώστε και τα λεφτά να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά και το κόστος της προετοιμασίας τους να είναι το μικρότερο δυνατό.
 
Είστε ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχετε συναντήσει, ξενοδοχείου και αγωνιστικών χώρων;
Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν αρκετά και άλλα που είναι εφάμιλλα του εξωτερικού. 
Η ξενοδοχειακή υποστήριξη -με ότι αυτό αφορά- είναι πολύ καλή, όμως αυτό που πρέπει να προσεχθεί περισσότερο είναι η ποιότητα των αγωνιστικών χώρων. 
Νομίζω πως αν λυθεί αυτό το θέμα, το Καρπενήσι θα είναι ένας πολύ καλός προορισμός για πολλές ομάδες, που θα μπορούν να δώσουν και αρκετά φιλικά παιχνίδια.
 
Μετά από δυο εβδομάδες παραμονής στο Καρπενήσι, πως έχει κυλήσει η προετοιμασία του Λεβαδειακού;
Είναι σημαντικό σε αυτή την περίοδο να έχεις όσο το δυνατόν πιο συμπληρωμένο το ρόστερ. Όμως, εμείς, όπως και αρκετές ακόμα ομάδες, δεν το έχουμε κατορθώσει αυτό, ωστόσο με τους παίχτες που έχουμε στη διάθεσή μας έχουμε δουλέψει αρκετά και είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Βέβαια -όπως καταλαβαίνετε- στις 17 Αυγούστου, όταν και αρχίζει το πρωτάθλημα θα φανεί ο καθρέφτης της κάθε ομάδας.
 
Το πρωτάθλημα (όπως μόλις είπατε) αρχίζει στις 17 Αυγούστου. Πως θέλετε να είναι η ομάδα τον Απρίλιο, όταν τελειώνει; Ποιος είναι ο στόχος σας;
Πιστεύω ότι θα έχω καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη άποψη όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές μας. 
Υπάρχουν ομάδες που παραδοσιακά κυνηγούν τον τίτλο, άλλες που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, όμως ο νέος χάρτης του πρωταθλήματος έχει διαφοροποιήσει αρκετά τους στόχους. Πλέον, πολλές ομάδες “καλοβλέπουν” προς τα πάνω βαθμολογικά, που άλλες χρονιές ούτε καν θα σκέφτονταν κάτι τέτοιο. 
Για παράδειγμα, ο Παναθηναϊκός που κυνηγούσε κάθε χρόνο τον τίτλο, πλέον αρχίζει τη σεζόν χωρίς να έχει βάλει ιδιαίτερο στόχο, η ΑΕΚ δεν υπάρχει καν, ενώ ο ΠΑΟΚ που είναι η δεύτερη δύναμη, θα πρέπει να παρουσιαστεί ιδιαίτερα δυνατός, αν θέλει να κοντράρει τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές ομάδες που θέλουν να διακριθούν στη φετινή Super League και ελπίζω μια από αυτές να είμαστε και εμείς.
LEMON 
Όπως αναφέρατε και εσείς, ο Λεβαδειακός έχει κάποια κενα. Σε ποιες θέσεις θέλετε προσθήκες;
Είναι κάτι το οποίο συζητάω με τους ιθύνοντες της ομάδας και δε χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερο θέμα συζήτησης, όσον αφορά τις θέσεις. Έχουμε εντοπίσεις ορισμένους στόχους και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Μέσα από τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσετε, ποια είναι εκείνα τα σημεία που εξετάζετε περισσότερο;
Από τη Δευτέρα 22/7 (η συνέντευξη έγινε το Σάββατο 20/7) που θα αρχίσουμε να δίνουμε σειρά φιλικών αναμετρήσεων (4 ή 5) μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι το κομμάτι που θα δώσουμε έμφαση, καθώς βλέποντας αυτά τα παιχνίδια, θα δούμε το βαθμό ποιότητας (κατά κάποιο τρόπο) που έχουμε, σε σχέση με όσα έχουμε δουλέψει.
 
Ποια είναι η δική σας αγωνιστική φιλοσοφία; 
Ο κάθε άνθρωπος βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Σε άλλους αρέσει η ομάδα να επιτίθεται συνεχώς και σε άλλους να είναι καλά οργανωμένη αμυντικά και να παίζει με αντεπιθέσεις. 
Όμως,αυτό που έχει σημασία είναι να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές για οποιαδήποτε συνθήκη και οποιοδήποτε στυλ παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα όταν μια ομάδα πάει σε αγώνα με συγκεκριμένο σχέδιο και δέχεται κόκκινη κάρτα στο 5ο λεπτό....!!
Εκεί οι παίχτες θα πρέπει να έχουν δουλέψει για το πώς θα αντιδράσουν σε αυτό το ενδεχόμενο ή ακόμα και όταν θα έχει αποβληθεί παίχτης του αντιπάλου, οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση. Δεν είναι τόσο θέμα συστημάτων, αλλά τι φιλοσοφία θα ακολουθήσει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι.
 
Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του Λεβαδειακού;
Στην ομάδα έγιναν πολλές αλλαγές, καθώς έφυγαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Όμως πάνω από όλα, σαν Λεβαδειακός -αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό- πρέπει να γίνουμε ομάδα!! Δεν είναι μόνο οι δυο ώρες αγώνα, αλλά και οι καλές σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των ποδοσφαιριστών με υγιή ανταγωνισμό και συναγωνισμό και φυσικά οι στόχοι και οι φιλοδοξίες τους. Το μυστικό είναι όταν έρθουν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα (που κανείς δεν μπορεί να τα αποφύγει) πόσο καλά θα αντιδράσεις σαν ομάδα!!
LEMONHIS 
Θα θέλαμε το σχόλιό σας για τον Ευρυτάνα ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού Γιώργο Γεωργίου.
Δε συνηθίζω να σχολιάζω ατομικά ένα ποδοσφαιριστή, όμως είναι μια ειδική περίπτωση και το καταλαβαίνω. Ο Γεωργίου είναι ένας από τους αρχηγούς της ομάδας και σημαντικό κομμάτι της, καθώς βοηθάει πολύ και στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. 
Όλοι οι προπονητές θέλουν να φτιάχνουν ομάδες με ποδοσφαιριστές που να έχουν τα πάντα, δηλαδή εμπειρία, ενθουσιασμός, δύναμη, τεχνική και άλλα χαρακτηριστικά.
 
Κάνοντας μια αναφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;
Είδαμε πως γίνανε πολλές αλλαγές στη δομή του πρωταθλήματος, όμως αν είχε τηρηθεί το γράμμα του νόμου θα είχαμε ακόμα περισσότερες διαφοροποιήσεις, οι οποίες μπορεί να είχαν διαλύσει το πρωτάθλημα!! Ορισμένα θέματα-για μένα- έπρεπε να μπουν σε μια άλλη βάση και ίσως χάσαμε μια καλή ευκαιρία για μια πολύ καλή και γερή στροφή σε όλο το σύστημα. 
Όλες οι ομάδες, είναι σίγουρο, πως πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους. Πολλές από αυτές είχαν (μετά από πολλά χρόνια) Έλληνες παίχτες στο ρόστερ τους, αλλά και στην αρχική 11αδα, κάτι που έγινε όμως κατ’ ανάγκη. Άρα, ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε είναι και αυτό: μήπως πρέπει να δουλέψουμε με διαφορετικό τρόπο στο θέμα των υποδομών. 
Είναι συνηθισμένη στα λόγια και τα ευχολόγια αυτή η λέξη (η ανάπτυξη των υποδομών), αλλά πλέον έγινε ανάγκη. Εκεί υπάρχει η λογική από τις ομάδες να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους και να ισοσκελήσουν κάπως έσοδα και έξοδα.
 
Είστε υπέρ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών;
Όπως είναι σήμερα το πρωτάθλημα παγκοσμίως, έτσι και εμείς αναγκαστικά θα έχουμε και ξένους στο ρόστερ μας. Το θέμα είναι αν μπορούμε να βάλουμε κάποια κριτήρια στον αριθμό των ξένων που θα έρχονται. 
Δηλαδή, αν φέρνουμε παίχτες αμφιβόλου αξίας που είναι χειρότεροι από τους Έλληνες, ποιος ο λόγος να έρχονται; Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους ξένους, ούτε όμως μπορούμε σε ένα ρόστερ 25 παίχτων οι 17-18 να είναι ξένοι.
 
Κ. Λεμονή, η πορεία σας στο χώρο του ποδοσφαίρου έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό. Ποιες στιγμές ξεχωρίζετε σαν τις πιο σημαντικές;
Πολύ χαρακτηριστικές στιγμές που έχουν μείνει σε εμενα και στον κόσμο είναι το πρώτο διπλό που κάναμε στο Champions League, επί της Βέρντερ στη Βρέμη, σίγουρα τα πρωταθλήματα που κατακτήσαμε, ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ (4-3), που έκρινε ουσιαστικά τον τίτλο, το 1-4 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο για το Κύπελλο και αρκετές ακόμα. 
Σαν παίχτης, εκτός από τους τίτλους που κέρδισα, αλησμόνητη έχει μείνει η πρόκριση (0-0 εκτός, 2-0 εντός στην παράταση) επί του πανίσχυρου Άγιαξ (1983) των Φαν Μπάστεν-Κούμαν. Ακόμα και όταν είχε τελειώσει το παιχνίδι δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως είχαμε αποκλείσει αυτή την ομάδα. 
 
Τι σας χαρακτήριζε σαν ποδοσφαιριστή;
Πιστεύω πως είχα καλή ντρίπλα και τεχνική κατάρτιση, αλλά και τελική πάσα (εδώ να υπενθυμίσουμε πως τα δυο γκολ που πέτυχε ο Αναστόπουλος επί του Άγιαξ, προήλθαν από ισάριθμες ασσίστ του Λεμονή!). 
Δεν είχα ιδιαίτερα σχέση με το εκτελεστικό κομμάτι, αλλά με το δημιουργικό, καθώς -παίζοντας περιφερειακά- είχα πολύ καλές πάσες.
 
Κ. Λεμονή, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κλείνοντας υπάρχει κάτι που θα θέλατε να επισημάνετε;
Καταρχάς, εκ μέρους της αποστολής να ευχαριστήσω τους υπευθύνους του ξενοδοχείου και της πόλης, καθώς έχουμε στη διάθεσή μας ότι χρειαζόμαστε και με το παραπάνω. Κλείνοντας όμως, θα ήθελα να τονίσω πως τέτοιο μέρος -όπως το Καρπενήσι- δεν το βρίσκεις ούτε στην Αυστρία, την Ελβετία και αλλού. 
Θεωρώ όμως πως πρέπει να προσεχθούν περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα γήπεδα και αν είναι δυνατόν να φτιαχτούν 2-3 ακόμα. Αυτό θα αποτελέσει μεγάλη διαφήμιση για την περιοχή, καθώς θα συρρέουν εδώ το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου πάνω από 15 ομάδες!! 
Σας ευχαριστώ πολύ!!