Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Συνέντευξη τύπου του Α.Σ. Αίολος: "Είμαστε άτομα του προσκηνίου"

Συνέντευξη τύπου (την πρώτη από ομάδα της Ευρυτανίας) παραχώρησε η ομάδα του Αίολου, δια των εκπροσώπων της Γιάννη Λερογιάννη (Αντιπρόεδρος και Γενικός Αρχηγός) και Σεραφείμ Λερογιάννη (Γενικός Γραμματέας) την Παρασκευή 19 Απριλίου (12:00) στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
LEROGI


Οι δυο στυλοβάτες των Πρωταθλητών Ευρυτανίας 2012 μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ για τη χρονιά, που πέρασε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, αλλά και την επόμενη ημέρα που βρίσκει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία του Νομού.
Απών ήταν ο Πρόεδρος του Αίολου Ταξιάρχης Χρυσικός, ο οποίος απουσιάζει για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους εκτός Νομού (διαμένει στο Βόλο).

Γιάννης Λερογιάννης
LEROGI-G

«Ευχαριστώ…»
Το λόγο πρώτα πήρε ο Γιάννης Λερογιάννης, ο οποίος σχολίασε αρχικά την αμέριστη στήριξη που είχε η ομάδα από τον Πρόεδρό της όλη τη χρονιά, παρόλο που απουσίαζε τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν την ομάδα στο “γολγοθά” του Πρωταθλήματος, χαρακτηρίζοντάς τους «πρωταθλητές»!!
Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στον Άλεξ Μπακαλίδη, κάνοντας λόγο για ένα ποδοσφαιριστή-κόσμημα για το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και τιμή για τον Αίολο, που τον είχε στο ρόστερ του. «Τρέφουμε σεβασμό για τον Άλεξ… μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η βράβευσή του από τον Πυργετό στο μεταξύ μας παιχνίδι στη Λάρισα»!!
Ο Γιάννης Λερογιάννης ευχαριστήρισε τους προπονητές που έκατσαν στον πάγκο τη φετινή σεζόν: Νίκο Τριανταφυλλόπουλο, Παύλο Σερμπέση, Σπύρο Κολόκα και ιδιαίτερα το γυμναστή Γιάννη Ελεφάντη, όπως επίσης: την Περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας και συγκεκριμένα τον Αντιπεφερειάρχη Βασίλη Καραμπά και τον Περιφερειακό σύμβουλο Ταξιάρχη Σκλαπάνη, το Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικά το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, τον ΟΠΠΑΔΗΚ για τους αγωνιστικούς χώρους που μας παραείχε για τις προπονήσεις και τους αγώνες, την ΕΠΣ Ευρυτανίας και ειδικά τον Πρόεδρο Δημήτρη Πεταρούδη, για την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τους χορηγούς και τους κατόχους καρτών διαρκείας, αλλά και φίλους της ομάδας, όπως ο Αντρέας Κυλλής, ο Ανδρέας Μπουμπουρής, που «ήταν παρόντες όταν τους χρειαστήκαμε».

«Άρχισε ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς»
Ο Γιάννης Λερογιάννης αναφέρθηκε στο καλό κλίμα που υπήρχε στα αποδυτήρια του Αίολου, ενώ ενώ αναφερόμενος στα μικρά παιδιά μίλησε με τα καλύτερα λόγια, χαρακτηρίζοντάς τα ως το μέλλον του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Στον επίλογό του, ο Γενικός Αρχηγός του Α.Σ.Α δήλωσε πως ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς έχει ήδη ξεκινήσει από την εγγραφή των μελών της ομάδας, τα οποία θα αναδείξουν στα μέσα Μαΐου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για το οποίο έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον πολλά μέλη.

«Όλοι μαζί για να πάμε μπροστά το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο»
Στον επίλογό του ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Λερογιάννης αναφέρθηκε στο Ευρυτανικό ποδόσφαιρο και το κλίμα σύμπνοιας που πρέπει να υπάρχει, με μόνο στόχο τη βελτίωσή του. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Θα πρέπει κάθε ομάδα (και εμείς ως Αίολος) να σεβαστεί τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται στα Ευρυτανικά γήπεδα, τα οποία ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι. Πρέπει να ρίξουμε τους τόνους, τους εγωισμούς, τις προσωπικές και μικροπολιτικές διαφορές μας. Η ΕΠΣ Ευρυτανίας σε συνεννόηση με τους δυο δήμους να μεριμνήσει για τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων. Έχουμε όλη ευθύνη για όσα γίνονται… ας κοιτάξουμε τα του οίκου μας. Είμαστε ως Αίολος ανοιχτό σε κάθε διάλογο με όλους φορείς και όλες τις ομάδες για να πάμε το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο μπροστά.»

Σεραφείμ Λερογιάννης
LEROGI-S

«Λοχαγός ο Γιάννης Λερογιάννης»
«Μέλι έσταξε» ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ. Αίολος Σεραφείμ Λερογιάννης για τον Γιάννη Λερογιάννη στον πρόλογό του, δηλώνοντας πως «χωρίς αυτόν πιθανότατα να μην τα κατάφερνε η ομάδα». Μάλιστα τον χαρακτήρισε «λοχαγό» της ομάδας, που βοήθησε την ομάδα σε πολλούς τομείς με όλες του τις δυνάμεις.

«Δεκτή η καλοπροαίρετη κριτική των ΜΜΕ»
Εν συνεχεία, ο κ. Λερογιάννης μίλησε για τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού και ο ίδιος έχει υπηρετήσει στο παρελθόν το αυτό το λειτούργημα. Με αυτή την πρωτοποριακή κίνηση (αφού είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα δίνει συνέντευξη τύπου) ο Σεραφείμ Λερογιάννης σημείωσε πως ο Αίολος θα βγάζει αληθινές ειδήσεις και όχι “offtherecord”, που μπορεί να βγάλουν αναληθή πληροφόρηση. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ των ΜΜΕ, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά: «έβαλαν με ήχο και εικόνα την ομάδα στα σπίτια πολλών ανθρώπων…», αλλά και υπέρ της κριτικής, ακόμα και αν είναι αρνητική, όμως στάθηκε αντίθετος σε ορισμένα μέσα, που βλάπτουν βάναυσα το άθλημα και το Ευρυτανικό ποδόσφαιρο.

«Η συμμετοχή μας στη Δ΄ φόρος τιμής στους Τσιγαρίδα-Νικολάου»
Ο Σεραφείμ Λερογιάννης είπε πως έλειψαν από την οικογένεια του Αίολου δυο έκλεκτα μέλη της οι αείμνηστοι Παύλος Τσιγαρίδας και Σταύρος Νικολάου και απότησε φόρο τιμής στα δυο αυτά πρόσωπα. Επιπλέον, ο Σεραφείμ Λεογιάννης εξέφρασε τη θλίψη του για τους εκπλιπόντες Λεωνίδα Γιαννέλο (ο μεγαλύτερος ίσως ποδοσφαιριστής του Φθιωτικού ποδοσφαίρου) και Θανάση Παναγή (από τα μεγαλύτερα «οργανωτικά πνεύματα» της Φθιώτιδας).

Πολλοί οι ψίθυροι
Αν και δεν προβιβαστήκε η ομάδα στη Δ΄ Εθνική στα μπαράζ ανόδου με τον Ευβοϊκό, το Δομοκό και τον Παρνασσό, η ΕΠΟ κάλεσε όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα.Ο Αίολος δήλωσε συμμετοχή, «ώστε να έχει η Ευρυτανία ένα εκπρόσωπο σε αυτή τη κατηγορία…», υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας των Πρωταθλητών 2012. «Από την πρώτη ημέρα άρχισαν οι ψίθυροι, ότι δε θα τα βγάλουμε πέρα και μάλιστα από ανθρώπους του αθλητισμού και αυτοί (σ.σ. οι ψίθυροι) την περίοδο των Χριστουγέννων πολλαπλασιάστηκαν. Φτιάξαμε μια ομάδα με Ευρυτανόπουλα ή παιδιά, που έχουν τουλάχιστον φέτος την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην Ευρυτανία…», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Λερογιάννης.
Σαφώς, η ομάδα δεν έμεινε ευχαριστημένοι από τους τέσσερις βαθμούς που συγκέντρωσε, όμως «το ουσιώδες είναι η συμμετοχή και όχι το αποτέλεσμα», υπενθύμισε ο παράνοντας του Αίολου, ενώ συμπλήρωσε πως «η ομάδα εξέπεμψε υγεία και αποκατέστησε στο έπακρο τις σχέσεις καλής φιλοξενίας με όλα τα σωματεία...».

Δυσκολίες
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε μέσα στη σεζόν η ομάδα, όταν έκοβε 16-43 εισιτήρια και ενώ η διαιτητική αποζημίωση κυμαινόταν από 650-800 ευρώ περίπου. Μάλιστα, υπενθύμισε πως τρεις φορές οι αρμόδιοι της ομάδες έφεραν μπιτόνια με πετρέλαιο για τη θέρμανση των αποδυτηρίων, ενώ δήλωσε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα προκειμένου να βρει 700 ευρώ που απαιτούνταν για το παιχνίδι με το Λεοντάρι.
Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Π.Ο. στην Ελασσόνα, όπου η ομάδα αγωνίστηκε εννιά (9) ποδοσφαιριστές, δήλωσε με νόημα: «Κάποιοι από το Καρπενήσι τηλεφώνησαν στους ανθρώπους της Ελασσόνας για το ποιοι αγωνίζονται με το Νο 10 και το Νο11 στο συγκεκριμένο παιχνίδι!! Αν και είχαμε παίχτες που θα μπορούσαν να αγωνιστούν ως πλαστοί, με το Νο 10 και το Νο11 αγωνίστηκαν ο ΚΑΝΕΝΑΣ…!! Έτσι τιμάμε εμείς την αθλητική αξιοπιστία».

«Είμαστε άτομα του προσκηνίου»
Ο Σεραφείμ Λερογιάννης μίλησε για τις προφορικές καταγγελίες από μειοψηφία στην κερκίδα (παράγοντες άλλης ομάδας) πως ο αγώνας με τον Ανδρούτσο “πουληθηκε στην ομάδα της Γραβιάς”. «Είναι αδιανόητο να πουλήσουμε ένα αγώνα σε μια ομάδα που δεν πίστευε πως μπορούσε να σωθεί και μας το έλεγαν και οι ίδιοι… Είναι δυνατόν; Εμείς στον Αίολο είμαστε άτομα του προσκηνίου… Αν αυτοί (που μας κατηγόρησαν) μπορούν να διοικήσουν το ποδόσφαιρο,τους παραδίδουμε τη θέση μας,  αλλιώς του παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας…», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άθλια γήπεδα
Μιλώντας για τα γήπεδα της Ευρυτανίας έκανε λόγο για τραγικούς αθλητικούς χώρους, ενώ όταν ο ίδιος, μαζί με τον Σωτήρη Νικολάο κατέγραψαν όλες τις αθλιότητες των αγωνιστικών χώρων «κάποιοι τους χαρακτήριζαν ως γραφικούς», είπε στη συνέντευξη τύπου, ενώ τόνισε πως «απαιτείται ενότητα, ώστε να αποκτήσει (και) η Ευρυτανία γηπεδα με χόρτο και ικανοποιητικές αθλητικές».

Πρόταση αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων
Οι τρανταχτές οικονομικές δυσκολίες και η περικοπή των επιχορηγήσεων στις ομάδες (ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει τα σωματεία της Ευρυτανίας τα τελευταία χρόνια) έδωσαν την αφορμή στους κ. Γιάννη Λερογιάννη και κ. Σεραφείμ Λερογιάννη να επεξεργαστούν ένα σχέδιο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, το οποίο παρουσίασαν στη συνέντευξη. Αναλυτικά:
SuperLeague: Να διεξάγεται με 18 ομάδες, να διατηρηθούν τα μπαράζ Ευρώπης (θέσεις 2-5), να υποβιβάζονται η 17η και 18η ομάδα και η 15η και 16η ομάδα να παίζουν μπαράζ παραμονής με τις δυο δεύτερες ομάδες της FootballLeague.
FootballLeague: Να διεγάγεται σε δυο ομίλους (επαγγελματικούς), χωρισμένοι σε Βόρειο και Νότιο, θα προβιβάζονται στην μεγάλη κατηγορία οι δυο πρωταθλητές και θα δίνουν αγώνες μπαράζ ανόδου οι δυο δευτεραθλητές. Η 15η και η 16η των δυο ομίλων θα υποβιβάζονται.
«Νέα» Γ΄ Εθνική: Να διεξάγεται σε 13 ομίλους (όσες είναι δηλαδή και οι Περιφέρειες), όμως για την άνοδο στη FootballLeague να χωρίζονται οι ομάδες σε δυο ομίλους των τεσσάρων (4) ομάδων και έναν των πέντε (5) και να προβιβάζονται στην ανωτέρω κατηγορία ο πρώτος από το κάθε τετραμελή όμιλο (δυο συνολικά) και οι δυο πρώτοι από τον πενταμελή όμιλο.Θα υποβιβάζονται στις τοπικές ΕΠΣ, τόσες ομάδες όσες θα είναι και οι Ενώσεις. Έτσι, κάθε Ένωση θα έχει εκπρόσωπο στη Γ΄ Εθνική (Πρόκειται για μεταφορά του διοικητικού Καλλικράτη ως αθλητικό Καλλικράτη)
Τα κέρδη αυτής του σχεδίου σύμφωνα με τον Σεραφείμ Λερογιάννη είναι: κάθε Περιφερειακή ενότητα θα έχει το δικό της εκπρόσωπο, θα μειώνεται η χιλιομετρική απόσταση των μετακινήσεων και κατ’ επέκταση τα έξοδα των σωματείων και θα τονώνεται το ποδόσφαιρο των αδυνάτων, όπως η Ευρυτανία, περιοχών.
LEROGI-2
Ερωτήσεις
Σε ερώτηση των “Ευρυτανικών Νέων” αν υπάρχει πρόθεση παραμονής του Μπακαλίδη ο Γιάννης Λερογιάννης δήλωσε ξεκάθαρα: «Ποια ομάδα δε θέλει τον Άλεξ;!», ενώ ερωτηθείς για την προοπτική συνάντησης με τον κ. Μπακογιάννη για συγχώνευση των ομάδων, που δεν ευδοκίμησε την περασμένη σεζόν, απάντησε πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη προς το παρόν. Σε ερώτηση αν υπήρξε στήριξη από τις άλλες ομάδες, ο Σεραφείμ Λερογιάννης απάντησε πως ο Αίολος βοηθήθηκε αρκετά, ενώ συμπλήρωσε πως η μειοψηφία που αποδοκίμασε την προσπάθεια της ομάδας βλάπτει το ποδόσφαιρο και πρέπει είτε να αποβληθεί είτε να συνάδει με το αθλητικό πνεύμα.