Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Βράδυ Σαββάτου με “άρωμα” γυναίκας διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας (φωτογραφίες)

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά τον χρόνο, όμως, την τιμούν ξεχωριστά!

sillogos-gynaikwn-imera-gynaikas-avaris

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3), ο σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο 9 Μαρτίου, σε γνωστό ξενοδοχείο, μια βραδιά αφιερωμένη στη μητέρα, τη σύζυγο, την κόρη, κάθε γυναίκα που ομορφαίνει την καθημερινότητά μας.

Ομιλίες και βραβεύσεις

Στον ρόλο της κεντρικής ομιλήτριας βρέθηκε η κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ) νομού Ευρυτανίας, η οποία περιέγραψε στο γυναικείο κοινό -που είχε γεμίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου- στιγμές από την παρουσία της γυναίκας στην Ευρυτανία -και όχι μόνο- στο πέρασμα των αιώνων, αναφέρθηκε στις Ευρυτάνισσες εκείνες που έφυγαν από τον τόπο τους με προορισμό την Πόλη και εκεί διέπρεψαν, άφησαν έντονο το στίγμα τους, δεν λησμόνησαν ωστόσο τη γενέθλια γη, προσέφεραν έργο σπουδαίο και χειροπιαστό.

Η «διαχείριση της οικονομικής κρίσης μέσα από την οικογένεια» απασχόλησε λίγο αργότερα τη Μαρία Τσάκνη, τελειόφοιτη της Νομικής Αθηνών.

Η 23χρονη αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στις βαριές συνέπειες που επιφέρει η νέα οικονομική πραγματικότητα στις γυναίκες, οι οποίες τώρα πλέον καλούνται να ανταποκριθούν σε διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις μέσα στον θεσμό της οικογένειας και της κοινωνίας, σε «…ένα μέλλον αβέβαιο, αν όχι τρομακτικό». {div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Η γυναίκα «οφείλει» να αποτελέσει σύμβολο αισιοδοξίας και θετικής διάθεσης, αντίδοτο στη γκρίζα καθημερινότητα, συμπλήρωσε.

Σε παρόμοια μονοπάτια κινήθηκε και η Ευτυχία Παπούλια, κοινωνιολόγος και αρθρογράφος των «Ευρυτανικών Νέων», καθώς περιέγραψε τον ρόλο και τα εμπόδια που συναντά σήμερα κάθε γυναίκα, μίλησε για τη μητέρα της και όσα διδάχθηκε από εκείνη, προτού προσθέσει πως «…τίποτα δεν έχει ομορφιά, αν πίσω από αυτό δεν κρύβεται η γυναικεία φύση».

Ακολούθησε η βράβευση -ως αναγνώριση της προσφοράς της στη λογοτεχνία- στη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Ράνια Μπουμπουρή (φωτο), η οποία υπηρετεί εδώ και χρόνια με αφοσίωση τον κόσμο του βιβλίου, μέσα από την επιμέλεια σημαντικών εκδόσεων, μεταφράσεις και συγγραφή έργων που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με την Ευρυτανία και το Καρπενήσι να κατέχουν εξέχουσα θέση στα βιβλία της και συχνά να καθορίζουν ακόμα και την πλοκή.

rania-boubouri-sillogos-gynaikwn

…και μουσική από την Άσπα Τσίνα

Η βραδιά συνεχίστηκε σε ρυθμούς μουσικούς έως αργά, καθώς η “δικιά” μας Άσπα Τσίνα και οι συνεργάτες της φρόντισαν να ανεβάσουν το κέφι και τη διάθεση του γυναικείου κοινού, με τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο (λαϊκά, νησιώτικα, ακόμα και δημοτικό χορευτικό πρόγραμμα).

Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τη συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία της, καθώς αισθάνθηκε «…σαν να βρίσκεται στο σπίτι της», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον πρόλογό της.

sillogos-gynaikwn-avaris