Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η επανάσταση των ειδικών συμβούλων. Κατάληψη της αίθυσας του Δημοτικού Συμβουλίου στα Άγραφα

Αν και στο δήμο Καρπενησίου οι 4 σύμβουλοι του δημάρχου αναμένουν υπομονετικά την απόφασή του για την απόλυση ενός και την διατήρηση των τριών που προβλέπεται από την νέα νομοθεσία, στα Άγραφα η κατάσταση δεν υπήρξε "κόσμια"

anakoinosi agrafa

Με το παραπάνω έγγραφο, οι ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου Αγράφων παρεμπόδισαν την διεξαγωγή, την περασμένη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της μιας από τις 4 θέσεις ειδικών συμβούλων, που επήλθε με τα νέα μέτρα του μνημονίου


Οι τέσσερις ειδικοί σύμβουλοι του δημάρχου Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση, κατέλαβαν το δημαρχείο την περασμένη Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και ακύρωσαν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διαμαρτυρόμενοι για την αναγκαστική κατάργηση θέσεων ειδικών συμβούλων που επιβλήθηκε με το νέο μνημόνιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε τελικά την περασμένη Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 2:30 το μεσημέρι. Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Τάτσης και σύσσωμο το ΔΣ Αγράφων τάσσονται ομόφωνα στο πλευρό των συμβούλων και εξέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να διατηρηθούν οι αρχικές θέσεις των ειδικών συμβούλων στους δήμους.

Υποκριτική.. ικανοποίηση
Βέβαια, η κατάργηση των θέσεων ήδη είναι νόμος του κράτους. Συνεπώς κάθε, εκ των υστέρων παρέμβαση - ψήφισμα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων - ειδικών συμβούλων στους δήμους, οι οποίοι άλλωστε δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά οι αμοιβές τους προέρχονται από τα τακτικά έσοδα του δήμου, δηλαδή από τα δημοτικά τέλη των δημοτών, αποτελεί αν μη τι άλλο, αφενός μεν "χάιδεμα αυτιών" των 4 ειδικών συνεργατών, αφετέρου πρόσθετα “βάρη” στους ώμους των δημοτών του δήμου των Αγράφων.


Χωρίς πρόβλημα στην ΠΕ Ευρυτανίας
Τέλος, να σημειώσουμε ότι με το νέο νόμο καταργούνται και θέσει ειδικών συμβούλων των περιφερειαρχών και των αντιπεριφερειαρχών. Ειδικότερα στους αντιπεριφερειάρχες προβλέπεται επιπλέον μια θέση συμβούλου αντί για δύο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ωστόσο, στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ο κ Καραμπάς, αν και είχε δικαίωμα να προσλάβει δύο συμβούλους, από την αρχή είχε καλύψει μόνο την μια θέση. Συνεπώς, στην ΠΕ Ευρυτανίας δεν υπάρχει πρόβλημα και η ειδική σύμβουλος, που τώρα υπηρετεί την θητεία της, θα συνεχίσει να εργάζεται.