Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(Update) Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των δύο μαθητών από το Τρίδεντρο Αγράφων

Δυο μαθητές του δημοτικού έχει όλους κι όλους το Τρίδεντρο, ένα ακριτικό χωριό των Αγράφων.

 sxoleio--1111

(Εικόνα αρχείου)


Έστω και με καθυστέρηση, φαίνεται πως μπαίνει τέλος στο καθημερινό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα 2 παιδιά και η οικογένειά τους, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να μετακινηθούν προς το δημοτικό σχολείο που λειτουργεί στα Άγραφα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και τη χρονιά.

Όπως μας ενημέρωσε η μητέρα τους, από αύριο, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, τα δύο αδερφάκια θα πάνε κανονικά σχολείο, στα Άγραφα (9χλμ μακριά από το χωριό τους), καθώς βρέθηκε ιδιώτης, κάτοικος του Τρίδεντρου, ο οποίος θα υπογράψει σύμβαση για τη μεταφορά τους με το ΙΧ αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Παραμένει χωρίς σχολικό το Τριδεντρο Αγράφων. 9 χιλιόμετρα μακριά το δημοτικό σχολείο στα Άγραφα

Δυο μήνες μετά που έχουν ανοίξει τα σχολεία και τα δυο αδελφάκια, μαθητές του δημοτικού κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά επειδή δεν μπορούν -ξανά- να μετακινηθούν στο σχολείο τους στα Άγραφα απο το χωριό τους το Τρίδενδρο που δεν λειτουργεί σχολείο.

Αρχικά βρέθηκε λύση με την ανάθεση σε ιδιώτη με ΙΧ αυτοκίνητο, αλλα ο οδηγός αρνείται πλέον να συνεχίσει γιατί η Π.Ε. Ευρυτανίας που είναι αρμόδια για την μεταφορά των μαθητών δεν τον έχει πληρώσει ακόμη.

Ηδη την εβδομάδα που πέρασε σχεδόν δεν πήγαν καθόλου σχολείο. 

Η μητέρα τους ανησυχεί και διαμαρτύρεται.

«Έχω κινήσει γη και ουρανό λέει και κανένας δεν μου δίνει μια απάντηση. Έχω απευθυνθεί στην περιφέρεια και στον δήμο. Ο ένας μου λέει ότι είναι ευθύνη του άλλου. Μέχρι και το Υπουργείο Παιδείας έχω πάρει τηλέφωνο», λέει η μητέρα των δυο παιδιών, μιλώντας στα «Ευρυτανικά Νέα».

Τα παιδάκια καθημερινά πρέπει να κάνουν ένα δρομολόγιο 18 χιλιομέτρων (πήγαινε-έλα) μέχρι το δημοτικό σχολείο που λειτούργει στο χωριό Άγραφα.